BCN10jaar
Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Sterke kampioenen bij NK MTB in Sittard

Op de tweede dag van het NK MTB in Sittard konden opnieuw een aantal sterke kampioenen worden gehuldigd. De titels gingen naar Niek Hoornsman (junioren), Anne Tauber (vrouwen), Ceylin del Carmen Alvarado (beloften-vrouwen), Puck Pieterse (junior-vrouwen), Annemoon van Dienst (nieuweling-meisjes), Chris van Dijk (nieuwelingen), Mick van Dijke (beloften) en Milan Vader (elite).

Bij de junioren haalde Niek Hoornsman het voor Luke Verburg en Perry Wit. Anne Tauber greep bij de vrouwen de titel voor Annemarie Worst en Sophie von Berswordt. Het rood-wit-blauw bij de beloften-vrouwen ging om de schouders van Ceylin del Carmen Alvarado, die Aniek van Alphen (Hapert) en Hanna van Boven naast zich op het podium kreeg.

Puck Pieters werd Nederlands kampioene bij de junior-vrouwen. Zij haalde het voor Larissa Hartog en Fem van Empel (Berlicum). Annemoon van Dienst greep de nationale titel bij de nieuweling-meisjes voor Bibi Verzijl en Sofie de Vries.

Bij de nieuwelingen haalde Olympia Cicli renner Chris van Dijk het na een spannend duel met zijn teamgenoot Tom Schellekens uit Schijndel. Menno Huising reed naar het brons. Jordi van Heijst (Den Dungen) eindigde als zevende.

De zege bij de elite ging naar Milan Vader, die David Nordemann en Hans Becking mee op het podium kreeg. Koen van Dijke (Baarle-Nassau) werd achtste en Stan Godrie (Zundert) negende. Mick van Dijke won het goud bij de beloften voor Jesse Bikker en Marten Haitjema. Maik van der Heijden (Schaijk) werd vijfde en Randy de Beus (Zeeland) tiende.

Schrijf een reactie