Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Sterke winnaars bij NK Tijdrijden in Ede

Jos van Emden, Annemiek van Vleuten en Daan Hoole zijn in Ede Nederlands kampioen tijdrijden geworden.

Bij de elite reed Jumbo-Visma renner Jos van Emden naar zijn tweede nationale titel. Hij had aan de finish acht seconden voorsprong op Sebastian Langeveld en 27 tellen op titelverdediger Dylan van Baarle. Van Emden won vorige week ook al de proloog van de ZLM Tour.
“Ik vind dit een van de mooiste truien die er is”, aldus een dolblije Van Emden op de website van zijn team. “Het werd bijna een obsessie om hier nog een keer te winnen. Mocht dat niet zijn gelukt, dan zou ik dat een gemis vinden. Ik had niet gedacht dat deze overwinning er zou komen. Gisteren voelde ik mij niets waard door de hitte, waardoor de moed me in de schoenen zakte. Ik ben niet tevreden over mijn tijdrit, maar ik ben blijven knokken tot het einde en dat resulteerde in deze trui.

Annemiek van Vleuten toonde zich oppermachtig bij de vrouwen. Zij had aan de finish een ruime voorsprong op Ellen van Dijk en Anna van der Breggen. Manon de Boer werd kampioene bij de elite-zonder-contract. Tweede werd Yara Kastelijn, derde Minke Slingerland-Van Dongen.

Het rood-wit-blauw bij de beloften werd gewonnen door Daan Hoole. De coureur van SEG Racing kreeg Wessel Krul en Nils Sinschek als tweede en derde mee op het podium. (Foto: Kempenfoto.nl)

Schrijf een reactie