Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Team Jumbo-Visma trekt zich terug uit Giro d’Italia

Team Jumbo-Visma heeft zich teruggetrokken uit de Giro d’Italia, nadat kopman Steven Kruijswijk positief testte op het Coronavirus. In het belang van de gezondheid van iedereen in het team en andere mensen in de Giro is de ploeg niet meer gestart in de tiende etappe.

Algemeen directeur Richard Plugge van Team Jumbo-Visma wil voorkomen dat andere renners, stafleden of teams besmet raken, vertelt hij op de website van de ploeg. “Het is enorm balen, want we hebben er alles aan gedaan om besmetting te voorkomen. Het team was goed bezig en op weg naar een mooi resultaat. Echter is de gezondheid van iedereen het belangrijkst en daarom hebben we deze beslissing genomen.”

Ploegleider Addy Engels sluit zich aan bij Plugge. “We nemen onze verantwoordelijkheid na de besmetting van Steven. Wij zijn allemaal in contact met hem geweest. Gezien de situatie bij Mitchelton-Scott, waar meerdere stafleden besmet raakten na de besmetting van één renner, denken wij dat dit de meest verantwoorde beslissing is. Dit besluit hebben we genomen in overleg met renners, staf en het management. Als ploeg stap je niet zomaar uit een wedstrijd en zeker niet uit een race als de Giro d’Italia, maar we nemen dit besluit ook in het belang van de wedstrijd. Dit is de veiligste keuze die we kunnen maken. Niet alleen voor ons team, maar ook voor de andere mensen in de Giro.”

Schrijf een reactie