Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Tom Schellekens naar Jumbo-Visma Development Team

De komende twee jaar zal Tom Schellekens uit Schijndel uitkomen voor het Jumbo-Visma Development Team. De 20-jarige coureur zal er de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen als wegrenner en mountainbiker.

Schellekens is momenteel hoofdzakelijk actief op de mountainbike, maar zal zich bij het Jumbo-Visma Development Team ook nadrukkelijk op het wegwielrennen richten. “Tom heeft al heel mooie dingen op de mountainbike laten zien en is op die manier op onze radar gekomen”, verklaart head of development Robbert de Groot op de website van het team. “Op basis van tests en gesprekken die we met hem gevoerd hebben, verwachten we dat hij ook op de weg een mooie ontwikkeling kan doormaken. Daar gaan we hem bij onze ploeg alle kansen voor geven. Daarnaast zal hij aansluiten bij de andere offroad renners van Team Jumbo-Visma om in de zomer actief te blijven op de mountainbike. Wij geloven in een brede opleiding en ondersteunen Tom dus graag in beide disciplines.”

De Noord-Brabander zelf kijkt uit naar de komende twee seizoenen. “Ik ben heel blij met deze kans. Voor mij betekent dit een enorme stap vooruit. Alles wat ik nodig heb om me te ontwikkelen in het wegwielrennen is hier aanwezig en de ploeg en ik geloven erin dat ik een mooie progressiemarge heb. Volledig afscheid nemen van de mountainbike wil ik niet: ik vind het nog te leuk en de prestaties zijn nog goed. De combinatie tussen wegfiets en mountainbike houdt me zowel mentaal als fysiek scherp.”

Schrijf een reactie