Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Nieuws

Tour de Brabant zamelt geld in voor Energy4Finn

In Moergestel wordt op zondag 30 juni de vierde editie van Tour de Brabant gehouden. Deelnemers aan deze fietstocht kunnen kiezen uit twee afstanden: 75 kilometer en 150 kilometer. Ook mensen met een e-bike kunnen deelnemen aan de tocht. Een deel van de opbrengst van Tour de Brabant gaat naar de Stichting Energy4Finn.

Het startschot voor de toerfietsers die deelnemen aan de Tour de Brabant wordt om 8.30 uur gegeven bij Il Cuore aan het Stokeind 11 in Moergestel. De uitgepijlde route voert de deelnemers onder andere richting West-Brabant en een stukje België in. E-bikers kunnen vanaf 10.00 uur starten voor een schitterende tocht door de Kempen en een stukje Baronie. Onderweg is een tussenstop voorzien waar ook de accu van de e-bike kan worden opgeladen.

Het inschrijfgeld voor Tour de Brabant bedraagt 6 euro. Van elke inschrijving gaat 2 euro naar de Stichting Energy4Finn. Deze stichting is vernoemt naar de 12-jarige Finn Westerink uit Reusel. Bij hem is in 2015 energiestofwisselingsziekte vastgesteld. Iedere week worden 1 à 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Hun batterij is half leeg, laadt niet op, en loopt snel leeg. Bij de minst ernstige vorm hebben kinderen na 50 meter lopen het gevoel een marathon te hebben afgelegd. Zo’n 70% van de kinderen met energiestofwisselingsziekte wordt niet volwassen en 50% overlijdt zelfs voor hun 10de verjaardag.

De Stichting Energy4Finn zamelt geld in en zoekt sponsoren om met een team deel te kunnen nemen aan de jaarlijks terugkerende Mont Ventoux Challenge van de stichting Join4Energy. Daarnaast wil de stichting ook andere organisaties ondersteunen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de ontwikkeling van een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten. Daarmee hoopt zij dat de ziekte gestopt of gestabiliseerd kan worden en de kwaliteit van leven voor alle kinderen met deze ziekte verbeterd kan worden.

Schrijf een reactie