Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

TWC de Contente houdt Dirty Kempen Gravelride

Gravelbiken is de jongste discipline in de fietssport. Hierbij wordt gereden met fietsen die vlot zijn op de weg, maar ook op onverharde paden goed uit de voeten kunnen. Gravelbiken geeft je de vrijheid om gaan waar je wilt en is dus grenzeloos genieten.

De Kempen is bij uitstek een paradijs voor gravelrijders met heide, bossen en slingerende beken. Dwars door al dit moois loopt een wirwar van zandwegen, smokkelpaden en gravelstroken. Om iedereen hiervan mee te laten genieten organiseert TWC de Contente op Tweede Paasdag 10 april de Dirty Kempen gravelride met start en finish bij kampeerboerderij “De Molenvelden”.

Meer nog dan alleen een gravelride is dit een gravelevenement. De dag begint met een paasontbijt voor de voorinschrijvers. Ongeveer halverwege de GPS route van 85 of 110 kilometer zit een goed verzorgde post. Bij de finish zullen de hamburgers op de barbecue liggen en kan er nagenoten worden onder genot van een biertje en de muziek van een DJ. Dit alles natuurlijk in de gemoedelijke sfeer die bij de Kempen en het gravelbiken hoort.

Enthousiast geworden? Meer info kun je vinden op www.dirtykempen.nl. Voorinschrijven kan tot en met 3 april, maar ook op de dag zelf kun je nog inschrijven. En als je geen gravelbike hebt, is dat geen probleem, ook op de mountainbike is de tocht goed te fietsen.

Schrijf een reactie