Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Nieuws

TWC Pijnenburg zet renners in de spotlights

De Tilburgse Wielerclub TWC Pijnenburg heeft vrijdagavond zes jonge renners gehuldigd, die het afgelopen jaar uitstekende resultaten hebben behaald. Het was een van de hoogtepunten van een druk bezochte ploegenpresentatie, waar de vereniging zijn verschillende ploegen, nieuwe tenue en nieuwe website presenteerde.

Aan het begin van de avond werden Noï Moes (12 jaar) en Martijn Azantinlow (13) gehuldigd. Zij wonnen afgelopen seizoen beiden een zilveren medaille op het Nederlandse kampioenschap in hun leeftijdscategorie; Noï Moes bij veldrit, Martijn Azantinlow op de weg en de baan.

Extra aandacht was er ook voor Hetty van de Wouw (21). Zij won op het laatste Europees Kampioenschap op de baan een zilveren en bronzen medaille en behaalde een derde plaats bij de Europese Spelen, maar kon door training in het buitenland niet aanwezig zijn. Pim Schoonwater (13), Jarno Zondag (17) en Yanick de Vos (16) kregen ieder een aanmoedigingsprijs vanwege hun enthousiasme en doorzettingsvermogen.

Ook de sponsoren van de verenigingen werden voor het voetlicht gebracht. Hoofdsponsor Hoppenbrouwers Techniek, Rabobank en kledingsponsor Rogelli zijn al langer shirtsponsor van TWC Pijnenburg. Nieuw is dat fietswinkel Nr1WielerShop uit Rijen en technologisch producent Kukko op het shirt van de vereniging prijken.

De sponsoren konden direct daarna zien hoe hun naam op het nieuwe tenue naar voren komt. Voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging is voor een overwegend wit shirt gekozen. De kleding is ontworpen door TWC Pijnenburg-lid Daan de Krosse. De nieuwe website, die binnenkort live gaat, maakt gebruik van dezelfde kleuren en details.

De ploegpresentatie vond plaats bij hoofdsponsor Hoppenbrouwers Techniek in Udenhout. De avond was met 250 aanwezigen drukker bezocht dan voorgaande jaren. De presentatie was in handen van Rien van Horik, bekend presentator van wielerwedstrijden.

De Tilburgse Wielerclub Pijnenburg is al sinds 1936 dé wielersportvereniging van Tilburg en omgeving. Twee keer per week trainen ruim honderd jeugdleden, van 8 tot 18 jaar, op het eigen parcours in Tilburg.

De vereniging leidt jeugdwielrenners op tot volwaardige renners op nationaal en internationaal niveau. Onder meer Sam Oomen (profwielrenner bij Sunweb) en Bram Welten (profwielrenner bij Arkéa Samsic) hebben bij TWC Pijnenburg hun opleiding genoten en zijn nog steeds lid van de vereniging.

Schrijf een reactie