Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Vermeltfoort tekent bij Team Roompot

570558_coentekent-1

Coen Vermeltfoort heeft zijn handtekening gezet onder een éénjarig contract bij Roompot – Oranje Peloton. De sprinter wist vorige week, na een spannende ontknoping in de laatste wedstrijd, de Topcompetitie op zijn naam te schrijven en kwam daarmee in aanmerking voor een plaats in de Nederlandse pro-continentale wielerploeg.

De 28-jarige Vermeltfoort was al eerder prof; in 2011 en ’12 kwam hij uit voor Rabobank. “In dat opzicht past Coen prima bij ons”, aldus teammanager Michael Zijlaard. “Wij zijn er immers ook om ervaren jongens een tweede kans te bieden. Als meest regelmatige renner in de Topcompetitie heeft hij bovendien aangetoond zeker een versterking te kunnen zijn voor ons team.”

De Brabander zelf kijkt uit naar zijn terugkeer in het profpeloton. “Ik heb er nu al heel veel zin in. Vooral het feit dat ik mij volgend seizoen wekelijks weer mag meten met de mannen van het hoogste niveau spreekt mij erg aan” reageert Vermeltfoort op zijn promotie. “Ik heb er hard voor gewerkt de afgelopen jaren. Na mijn uitverkiezing tot ‘Talent van het Jaar’ in 2008 heb ik, ook door de ziekte van Pfeiffer een moeilijke periode gehad. Mede dankzij de begeleiding en het mooie programma dat ik heb gereden bij Join’s – De Rijke, heb ik elk seizoen nog stappen kunnen zetten”, kijkt de inwoner van Vlijmen met plezier teug op de vier seizoenen waarin hij uitkwam voor het continentale team.

Vermeltfoort won dit seizoen onder meer de Omloop van de Braakman en twee etappes in de Fleche du Sud. Verder eindigde hij als tweede in de openingswedstrijd van de Topcompetitie; de Craft Ster van Zwolle. In het verleden was Vermeltfoort ook de sterkste in de Ronde van Drenthe (2008) en won de allrounder liefst zeven ritten in Olympia’s Tour. (Tekst+foto: Team Roompot-Oranje Peloton)

Reacties zijn uitgeschakeld.