Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Vierde editie Omloop van Hil en Moer

In Kaatsheuvel wordt op 25 september de vierde editie van de omloop van Hil en Moer voor nieuwelingen en junioren verreden. De junioren jongens zullen een klassieke wedstrijd van 130 kilometer rijden door Kaatsheuvel en omgeving.

De organisatie van deze klassieker is in handen van het wielercomité Kaatsheuvel samen met ervaren wielermensen van JEGG-DJR Academy uit Oosterhout.

Na drie edities met alleen de junioren worden dit jaar de nieuwelingen aan het programma toegevoegd. Zij zullen in de ochtend een wedstrijd van 80 kilometer rijden op het korte rondje door Kaatsheuvel.

De omloop van Hil en Moer is onderdeel van de KNWU TOPCOMPETITIE voor junioren. Dit is een competitie van zware wedstrijden in Nederland waar de beste junioren strijden om de dag winst en winst in het eindklassement. De wedstrijd in Kaatsheuvel is de laatste wedstrijd van de TOPCOMPETITIE na afloop zal dan ook de eindwinnaar op het podium worden gehuldigd.

De start en finishzone is in de Erasstraat entree tot dit gebied is gratis. Om 11:00 uur zal de start plaats vinden van de nieuwelingen met finish omstreeks 13:00 uur. De TOPCOMPETITIE wedstrijd van de junioren start om 15:00 uur en zal omstreeks 18:00 uur zijn finish hebben. Er hebben zich maar liefst 150 renners ingeschreven in beide categorieën wat het maximale aantal is dat mag starten van de KNWU. Deze renners uit Nederland en België vertegenwoordigen 32 clubs. Het parcours bestaat uit grote rondes van 13 km en kleinere rondes van iets meer dan 7 km.

De Omloop van Hil en Moer staat onder begeleiding van de politie die met behulp van verkeersregelaars het parcours zal beveiligen. Als de wedstrijd langs komt zullen de wegen van het parcours tijdelijk worden afgezet en na het passeren van de bezemwagen worden deze weer vrij gegeven in de rijrichting van het parcours. De organisatie vraagt iedereen om begrip en medewerking om deze dag tot een mooie wielerdag te maken. (Foto Harm Rijswijk)

Schrijf een reactie