Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Nieuws

Vol programma bij Wielerronde van Erp

SupportersClub Erpse Renners houdt op 16 juni wederom de Wielerronde van Erp. Hierbij komen ook een aantal plaatselijke renners in actie.

De organisatie biedt een dagvullend programma wat om 09.15 uur start met het BedrijvenKampioenschap. Diverse prominente bewoners uit Erp en omstreken gaan op ludieke wijze de strijd tegen het uurwerk aan. In twee poules wordt een ‘tijdrit’ van 45 minuten verreden. Hierbij is het gebruik van kilometertellers, horloges, GPS e.d. verboden. Het bedrijventeam dat na afloop van de wedstrijden het dichtst bij de vooraf opgegeven gemiddelde snelheid zit, is winnaar van het BedrijvenKampioenschap.

Daarna wordt het 1700 meter lange parcours (Cruijgenstraat, Schildstraat, De Mortelkes, Tolstraat, Heesakker, Vaansingel, Hesselereind, Pentelstraat, Cruijgenstraat) vanaf 11.30 uur vrijgegeven voor de KNWU-jeugd categorieën 1 t/m 4. Onder de deelnemers “Erpse Renner” Anke Verhoeven, uitkomend voor RTC Buitenlust, in categorie 2.

Vanaf 13.30 uur starten de wedstrijden voor de KNWU-jeugd categorieën 5 t/m 7. In categorie 7 staat hierbij plaatselijk favoriet Siem Kanters, uitkomend voor WV Schijndel, aan het vertrek.

Hopelijk kunnen we in Erp ook één van de kersverse kampioenen van het NK jeugdwielrennen in het rood-wit-blauw verwelkomen aan het vertrek. Het NK jeugdwielrennen vindt namelijk een dag eerder plaats in het karakteristieke dorpje Ameide.

De wedstrijd voor nieuweling-meisjes en junior-vrouwen is vanwege geringe deelname en vanwege organisatorische redenen geannuleerd.

Schrijf een reactie