Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Volop wielerspektakel in Erp

SupportersClub “Erpse Renners” houdt op 22 mei opnieuw de Wielerronde van Erp. De KNWU jeugd strijdt tijdens het landelijk jeugdtoernooi (LJT) om kwalificatie voor het Nationaal Kampioenschap (NK). Ook doen er vijf Erpse Renners mee.

SupportersClub “Erpse Renners” biedt een attractief dag vullend programma aan wat om 09.15 uur start met het Bedrijven Kampioenschap op het 1700 meter lange parcours (Cruijgenstraat, Schildstraat, De Mortelkes, Tolstraat, Heesakker, Vaansingel, Hesselereind, Pentelstraat, Cruijgenstraat).

Diverse recreanten en prominente bewoners uit Erp en omstreken gaan op ludieke wijze de strijd tegen het uurwerk aan. In twee poules wordt een “tijdrit” van 45 minuten verreden. Hierbij is het gebruik van kilometertellers, horloges, GPS verboden. Het bedrijventeam dat na afloop van de wedstrijden het dichtst bij de vooraf opgegeven gemiddelde snelheid zit, is winnaar van het Bedrijven Kampioenschap.

Vanaf 11:30 uur komen de “Erpse Renners” in actie. Dit zijn Pleun (cat. 1), Mees en Puck Bunning (cat.4) voor WV Schijndel en in de kleuren van R&TC Buitenlust staat uit Erp ook Lotte Verhoeven (cat. 2) aan de start. Na een korte pauze is het vanaf 13.30 uur de beurt aan de KNWU-jeugd categorieën 5 t/m 7. In categorie 5 zal plaatselijk favoriet Anke Verhoeven, uitkomend voor R&TC Buitenlust, aan de start verschijnen.

De organisatie is er trots op dat de KNWU de jeugdwedstrijden heeft bestempeld als een Landelijk Jeugd Tournooi (LJT). Dit betekent dat de jeugdrenners uit de districten Brabant Zuid-Oost en Limburg zich hier rechtstreeks kunnen kwalificeren voor het Nationaal Kampioenschap (NK). De strijd om de nationale driekleur wordt over 3 weken beslist op een selectief parcours in het Overijsselse Nijverdal.

Het belooft dus een spannende strijd te worden om de startbewijzen voor het NK. Na een korte pauze is het vanaf 16:00 uur de beurt aan de junioren voor hun wedstrijd over ruim 60 kilometer. Met diverse premieronden, het 3-ronden klassement en de leidersprijs belooft het een spectaculaire en spannende wedstrijd te worden. Helaas is plaatselijk favoriet Siem Kanters (WV Schijndel) geblesseerd en kan hij niet meedingen naar de (eind) prijzen. Een slepende knieblessure houdt hem noodgedwongen aan de kant.
Toeschouwers zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Schrijf een reactie