Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Vos begint in Trofeo Alfredo Binda

Marianne Vos van Team Jumbo-Visma Women rijdt komend weekeinde in Italië de Trofeo Alfredo Binda. Voor de 35-jarige Brabantse zijn het haar eerste wedstrijdkilometers van 2023 op de weg.

“De Trofeo Alfredo Binda is een koers waar ik graag rijd”, aldus Vos op de website van haar team.. “De eerste wedstrijd van het seizoen brengt altijd wat extra kriebels met zich mee. Ik kijk ernaar uit om met het team deze koers aan te vangen.”

De Italiaanse eendagswedstrijd wordt verreden in de provincie Varese en staat sinds 1974 op de kalender. In 139 kilometer krijgen de rensters tien beklimmingen voor de kiezen. Het parcours bestaat onder meer uit vier lokale rondes, elk gevuld met twee korte beklimmingen.

Vos brak haar veldritseizoen afgelopen winter voortijdig af wegens een fysiek ongemak. Halverwege februari werd de voormalig wereldkampioene behandeld aan een vernauwing in haar bekkenslagader. “Die behandeling is goed verlopen en zoals gehoopt kon ik tien dagen later al weer op de fiets stappen en de training hervatten. Nu staat de eerste wegwedstrijd alweer voor de deur”, zegt Vos.

“Na de Trofeo Alfredo Binda zet mijn wedstrijdprogramma zich voort in België, alwaar ik Dwars door Vlaanderen en De Ronde van Vlaanderen rijd”, vertelt Vos. “Uiteraard staan er ook enkele mooie koersen verderop dit jaar op het programma, maar de focus ligt voor nu vooral op de voorjaarswedstrijden. Ik heb zin om lekker te gaan koersen.”

Naast Vos maken ook Riejanne Markus, Coryn Labecki, Karlijn Swinkels, Amber Kraak en Kim Cadzow deel uit van de zes koppige selectie van Team Jumbo-Visma Women voor de Italiaanse semiklassieker.

Schrijf een reactie