Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Vrouwen over hun renners in Wielercafé Vlijmen

Wat maken de vrouwen en moeders van wielrenners door terwijl man of zoonlief ver van huis moet sprinten, scherp afdaalt of verraderlijke bochten neemt? Het is een vraag die aan bod kan komen tijdens de zesde editie van het Wielercafé Vlijmen, dat op woensdag 4 juli (20 uur) in het clubhuis van Vlijmense Boys wordt gehouden.

Niké Boom-Timmermans, de echtgenote van Lars, en haar schoonmoeder Riet praten over hún beleving van het wielrennen. Ze doen dat samen met Elly Stam en Regina van der Heijden. Behalve echtgenote van Arnold Stam is Elly Stam moeder van drie zonen (Danny, Maikel en Remco), die zowel wielrennen als schaatsen. Regina van der Heijden heeft met Michiel van der Heijden een zoon die internationaal mountainbiker is.

De gevaren in het wielrennen komen ook ter sprake bij Kai Reus. Hij gold als een groot talent binnen de Rabo-ploeg toen hij op 22jarige leeftijd in 2007 ten val kwam bij een trainingsrit in de Alpen. Reus keerde nog wel terug in het peloton maar na een nieuwe harde val in 2016 stopte hij met wielrennen.

Aan tafel In het Wielercafé Vlijmen treft Kai Reus onder anderen zijn laatste ploegleider Michel Cornelisse, die zal vertellen over zijn eigen kleurrijke carrière als renner én als ploegleider. Tot de gasten behoort ook oud-renner Raymond Thebes uit Rosmalen die als prof reed voor de voormalige TVM-ploeg van Cees Priem.

De gasten staan borg voor een avond vol boeiende wielerverhalen, ondersteund door filmbeelden. Ook wordt vooruitgeblikt naar de Tour de France, die op zaterdag 7 juli van start gaat. Het Wielercafé wordt gepresenteerd door Henk Mees, sportcolumnist van het Brabants Dagblad, samen met oud-renner en NOS-analist Danny Nelissen.

De intermezzo’s in het gevarieerde programma worden gevormd door de wielrenquiz ‘Petje op, Petje af’ en een humoristisch optreden van Jace van de Ven. Van de hand van Van de Ven zijn al enkele boeken verschenen met columns die zijn liefde voor het wielrennen ademen. Vorig jaar kreeg hij met een van zijn vele vertellingen ook de lachers in Wielercafé Vlijmen op zijn hand.

De belangstelling was toen zo groot dat de kantine van Vlijmense Boys helemaal volliep. Voor de zesde editie zijn toegangskaarten à 7 euro in de voorverkoop verkrijgbaar bij Total Fit (De Hoge Heide 2 in Vlijmen) en Rabbit-Bikestore (Van Schagenstraat 28, Elshout).

Schrijf een reactie