Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Wereldbeker binnen voor Fem van Empel

Met een knappe overwinning in Benidorm heeft Europees kampioene veldrijden Fem van Empel de eindwinst in de Wereldbeker veldrijden veilig gesteld. De renster van Team Jumbo-Visma uit Den Dungen bleef na een spannende strijd Puck Pieterse en Shirin van Anrooij voor. Ze heeft nu zoveel voorsprong dat zij in de laatste WB-veldrit in Besancon niet meer achterhaald kan worden door haar concurrentes. De Italiaanse Persico werd vierde, terwijl Lucinda Brand en Annemarie Worst als vijfde en zesde over de meet kwamen.

Bij de mannen greep Mathieu van der Poel de zege na een spannende strijd met Wout van Aert. Van der Poel haalde het in de sprint voor zijn Belgische concurrent. Eli Iserbyt werd derde, voor Laurens Sweeck en wereldkampioen Tom Pidcock. Lars van der Haar eindigde als zevende.

Ook in de andere categorieën kwamen de Nederlandse renners goed voor de dag. Bij de beloften-mannen was er een tweede plek voor Tibor del Grosso, die Thibau Nys naar de zege zag rijden. Emiel Verstrynge mocht als derde mee op het podium. Senna Remijn en Guus van den Eijnden eindigden respectievelijk als vijfde en zesde bij de junioren, terwijl Lauren Molengraaf solo naar de winst reed bij de junior-vrouwen. (Foto Björn van der Schoot)

ben_cro_wj_results
ben_cro_mj_resultsxy
ben_cro_mu_results
ben_cro_me_resultsx
ben_cro_we_results

Schrijf een reactie