Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Wielerronde Luyksgestel 2020 gaat niet door

Het bestuur van Stichting Wielerevenementen Luyksgestel heeft besloten de wielerronde van Luyksgestel van 2020, die op 29 juni zou worden gehouden, niet door te laten gaan.

‘Door de onduidelijkheid hoe de Corona-crisis zich op middellange en lange termijn gaat ontwikkelen, zijn wij tot dit noodzakelijke besluit gekomen. Met name door de onzekerheid en het gebrek aan voorbereidingstijd kunnen wij naast de veiligheid en gezondheid van de renners, toeschouwers en medewerkers ook niet de kwaliteit garanderen die eenieder van ons gewend is. We willen hiermee ieder risico uitsluiten’, zegt voorzitter Frans van der Meijden.

‘Onze zeer gewaardeerde sponsoren leven op dit moment in een bijzondere tijd met soms grote financiële onzekerheden. We vinden het dan ook niet gepast om hun een bijdrage te vragen op een moment dat er ongetwijfeld andere financiële prioriteiten zijn. De Wielerronde van dit jaar verplaatsen we daarom naar 2021 volgens hetzelfde programma. De Profronde die we voor 2021 gepland hadden, wordt derhalve in 2022 georganiseerd. Natuurlijk hebben we dit besluit met pijn in ons hart genomen, maar we willen de renners, onze sponsoren en natuurlijk ons publiek elk jaar een kwalitatief hoogwaardige ronde bieden.’

Schrijf een reactie