Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Nieuws

Winst voor Van der Heijden en Pieterse in GP DESTIL Moergestel

De veldrit GP DESTIL in Moergestel heeft zeges opgeleverd voor Maik van der Heijden bij de elite/beloften en Puck Pieterse bij de elite-vrouwen/junior-vrouwen.

De renners van DESTIL-Parkhotel Valkenburg-ZZPR.nl waren oppermachtig bij de elite/beloften en heersten van start tot finish. Uiteindelijk greep Maik van der Heijden de zege. Hij haalde het voor zijn teamgenoot Kyle Agterberg. Kelvin Bakx (Bergen op Zoom) won de sprint om de derde plek, voor Stan Godrie (Zundert). Mart Muskens uit Heesbeen kwam als vijfde over de meet, voor Klaas Groenen uit Boxtel. Bart Artz (Wintelre) eindigde als zevende.

De wedstrijd bij de vrouwen werd een one-woman-show van Puck Pieterse. De Europees kampioene bij de junior-vrouwen reed met grote voorsprong naar de zege. Zij haalde het voor Leonie Bentveld. Hannah van Boven werd derde (eerste elite-vrouw), voor Britt Jochems en Fem van Empel (derde junior-vrouw). Senne Knaven werd vierde junior-vrouw, terwijl Lisa van Helvoirt als zesde junior-vrouw eindigde. Evy Kuijpers (Lierop) werd vierde bij de vrouwen en Femke Gerritse (Rosmalen) zesde.

Bij de nieuweling-meisjes ging de winst naar Mirre Knaven, die Nienke Vinke en Lauren Molengraaf mee op het podium kreeg. Britt de Grave en Julia Kopecky maakten de top vijf compleet. Britt Kerste werd zevende en Jony van den Eijnden achtste.

Hugo Kars zegevierde bij de junioren voor Joost Brinkman en Jordi van Heijst. Danny van Lierop werd vierde en Mat van Gorp vijfde. Tom Schellekens kwam als achtste over de meet en Yanick de Vos werd negende.

De wedstrijd voor nieuwelingen werd gewonnen door David Haverdings, die het haalde voor Menno Huising en Jari Prins.

Erik Dekker greep de winst bij de masters 40+ met een kleine voorsprong op Micha de Vries en Wilfred Veldkamp. Maikel Govaarts uit Drunen werd vijfde

Schrijf een reactie