Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

WV Schijndel wil nieuwe toprensters opleiden

In de Nederlandse wielerselectie voor de wegwedstrijd bij de junior-vrouwen zijn met Femke Gerritse (Rosmalen), Silke Smulders (Loon op Zand) en Lieke Nooijen (Coevorden) maar liefst drie rensters van Wielervereniging Schijndel opgenomen. De Brabantse club biedt jonge rensters om zichzelf via een goed wedstrijdprogramma en met goede begeleiding verder te ontwikkelen.

“We zijn twee jaar geleden begonnen met het stimuleren van het vrouwenwielrennen binnen Wielervereniging Schijndel. Dit werpt nu zijn vruchten af”, zegt trainer Angelo van Melis. “Bij de junior-vrouwen hebben wij met Femke Gerritse, Silke Smulders en Lieke Nooijen een aantal talentvolle rensters in huis van wie wij in de toekomst vast nog meer gaan horen. Het mooie is dat zij ook de andere rensters binnen de club naar een hoger niveau tillen.”

De Nederlandse wielrensters drukken al jarenlang hun stempel op het internationale vrouwenwielrennen en boeken succes na succes. Maar voor wereldtoppers als Annemiek van Vleuten (36), Kirsten Wild (36), Marianne Vos (32), Ellen van Dijk (32), Lucinda Brand (30), Chantal Blaak (29), Anna van der Breggen (29) en Amy Pieters (28) beginnen de jaren langzaam maar zeker te tellen.

Bij Wielervereniging Schijndel werken ze aan de opvolging van deze succesvolle wielervrouwen. Van Melis: “Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om op een racefiets te stappen. Dat is de snelst groeiende groep qua aantal wielrensters. Tegelijkertijd is deze groep bij Wielervereniging Schijndel lange tijd een ondergeschoven kindje geweest. Tot een paar jaar geleden zich enkele talentvolle meiden kwamen aanmelden bij de club. Dat was voor ons aanleiding om hier meer aandacht aan te gaan besteden.”

Met succes, want inmiddels bloeit de vrouwenafdeling van Wielervereniging Schijndel als nooit tevoren. Van Melis: “Dit jaar werd Elise Uijen (Herpen) Nederlands kampioene tijdrijden geworden bij de nieuweling-meisjes en Femke Gerritse won in Dongen het NK op de weg voor junior-vrouwen. Daarnaast werden we met onze junior-vrouwen derde in de ploegentijdrit voor de Clubcompetitie voor elite- en beloften vrouwen. Andere rensters zien dat ook, want we krijgen inmiddels aanmeldingen binnen uit het hele land.”

Daarnaast denken ze bij Wielervereniging Schijndel ook na over de toekomst. “De overstap van de junior-vrouwen naar een UCI-team is op dit moment mega groot. Daarom starten wij in 2020 met een team voor beloften vrouwen (tot 23 jaar). Hiermee bieden wij jonge rensters de kans om zich verder te ontwikkelen. Erik Lathouwers wordt de ploegleider van dit team. Daarnaast zijn we een samenwerking aangegaan met het UCI-team van Parkhotel Valkenburg. Zij ondersteunen ons in de begeleiding van het nieuwe team. Daarnaast kunnen zij kijken of er rensters tussen zitten die op den duur de overstap naar hun team kunnen maken.”

Schrijf een reactie