Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Zege voor Wuyts in nationale veldrit in Heeswijk

De Belg Mathijs Wuyts (24) heeft de tweede editie van de nationale veldrit in Heeswijk op zijn naam geschreven. Hij haalde het solo voor zijn landgenoot Ingmar Uytdewilligen en de Limburger Remon Delnoije. Belofterenner Tom Schellekens uit Schijndel kwam, na een val in het begin van de wedstrijd, zo’n tien seconden tekort voor een podiumplek en finishte na een inhaalrace uiteindelijk als vierde.

Bij de vrouwen reed de 18-jarige Emma Brouwer naar de winst. Zij bleef Esther van der Burg en Ilse Pluimers voor. Lisa van Helvoirt uit Erp wist een vijfde plek te bemachtigen. Selena Bas won bij de nieuweling-meisjes voor Eline de Winter en Nienke van den Boomen.

Michel Mouris reed naar de winst bij de nieuwelingen, voor Gijs Schoonvelde en Finn Bastiaanssen. Cas Krebbers en Rinus Mijnten maakten de top vijf compleet. Bas van Heeswijk uit Schijndel werd tiende.

De wedstrijd voor junioren werd gewonnen door Thom van Herwaarden, die Rens Schalk en Nauk ten Thije wist te verslaan. Lucas Baltussen van het Hobij-Vittoria Development Team werd vierde en Sjoerd van der Linden zesde.

Levi van Hoften greep de zege in de sportklasse, voor Raymond van de Kruisweg en Dennis van de Kruisweg. Bjarne Maton kwam als negende over de meet.

Bij de masters 40+ mocht Bas de Bruin de zegebloemen in ontvangst nemen. Hij kreeg Micha de Vries en Rick van Gaalen mee op het podium. Maikel Govaarts eindigde als negende.

Bekijk de volledige uitslagen op https://www.knwu.nl/veldrijden/evenement/6691

Schrijf een reactie