Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Zeges voor Schouten en Dekker in Putte

Op de laatste dag van de Brabantse Wal Wielerevent was de winnaar van het totaal klassement bij de elite-beloften al vastgesteld. Tom Vermeer had voldoende punten verzameld zodat hij het niet meer uit handen kon geven. Hij had al 56 punten voorsprong op Jasper de Laat en 62 punten op Jens van den Dool .

Met een klein peloton van 40 renners werd het startschot gelost door wethouder Sportzaken Rainier Schuurbiers. Op het snelle ronde in Putte kwam al snel een kopgroep van 8 renners tot stand met sterke renners: Remco Schouten, Harry Tanfield, Jens van den Dool, Jos Koop, Tom Vermeer, Kelvin van den Dool, Joshua Ludman en Jardi Christiaan van der Lee.

Zij reden iedere ronden steeds verder weg en zij hadden na 22 ronden 50 seconden voorsprong op een achtervolgende van 8 renners met Thomas Verdonck, Jordi van Loon, Rylant Short, Ingmar Uydedewilligen, Max Goris, Koen van Dijke en Sjors Handgraaf. Door het warme weer werd het een slopende wedstrijd. De renners in de kopgroep werkten goed samen. Zij hadden met nog 10 ronden te gaan het peloton gedubbeld. In de laatste 5 rondes ging het spel op de wagen. Tanfield en Ludman probeerden uit de kopgroep een gat te slaan, maar in de volgende ronde werden ze teruggepakt door Schouten en van den Dool. De kopgroep kwam weer samen en in de laatste ronde werden de messen geslepen voor de eindspurt. Een sterke Remco Schouten won voor Harry Tanfield en Jens van den Dool.

Het eindklassement van de Brabantse Wal Wielerevents werd gewonnen door Tom Vermeer. 2de werd Jens van den Dool, 3de Jari Christiaan van der Lee, 4de Max Goris, 5de Jasper de Laat, 6de Jordi van Loon, 7de Kevin Reuvers, 8ste Daan van den Eijnden, 9de Ofke Teekens en 10de Sjors Handgraaf.

Bij de nieuwelingen en de dames wisten de winnaars al snel weg te komen. De Middelburgse Noor Dekker van JEGG-DJR Academy,  winnaar bij de dames, wist zelfs het complete peloton op een ronde te zetten. Een tweede plaats ging naar Elisa Serné voor Larissa Hartog. In de categorie van de nieuwelingen ging de overwinning naar Dennis Polfliet uit Yerseke voor Rinz van der Staal en Michiel Fulte.

 

Schrijf een reactie