BCN10jaar
Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Zeges voor Van den Broek en Wiebes in Ossendrecht

Frank van den Broek (elite/beloften) en Lorena Wiebes (vrouwen) zijn winnaar geworden van de Ronde van Ossendrecht.

Bij de elite/beloften zat de snelheid er al goed in. De eerste schermutselingen kwamen van Roan Konings, Igor Baars, Stef Krul, Kevin Reuvers, Markus Meerbeek. Maar door de hoge snelheid had de kopgroep geen lang leven beschoren.

Frank van den Broek , Wessel Mouris , Stef Krul, Jarno Gmelich Meijling en Jasper Haest gooiden daarna de knuppel in de hoenderhok en een 8 mans kopgroep was gevlogen. De voorsprong liep gestaag op naar ruim een half minuut. In de finale ging Frank van den Broek alleen op avontuur en reed solo naar de winst. De renner van JEGG-DJR Academy won vorige week nog de klassieker Ronde van Midden-Brabant. Hij kreeg Wessel Mouris en Stef Krul mee op het podium. Jasper Haest eindigde als achtste.

Bij de vrouwen was Lorena Wiebes die op de overwinning gebrand was. Zij werd voor de start gehuldigd door de organisatie vanwege haar behaalde Europese titel. De eerste deel van de wedstrijd lag het tempo zeer hoog. Na 15 rondes ontstond een kopgroep van 4 rensters: Lorena Wiebes, Anneke Dijkstra, Anna van Wersch en Yonna van Dam. Achter volgende groep was onder aanvoering van ploeggenote Charlotte Kool met 7 rensters. Zoals verwacht won Wiebes de spurt van de kopgroep met overmacht voor Dijkstra en Van Wersch. Elisa Serné eindigde als zesde en Céline van Houtum werd negende.

De wedstrijd voor nieuwelingen werd gewonnen door Anco Ballif, die het haalde voor Sjoerd Bijlsma en Renzo Moretti. (Foto’s Remco Weterings)

Schrijf een reactie