BCN10jaar
Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Criterium Cup

Drie dagen WielerPassie Festival in Autotron Rosmalen

14732324_1685701345077301_1459718992393413583_n

Het Autotron in Rosmalen is op 11, 12 en 13 november tijdens het eerste WielerPassie Festival drie dagen lang het kloppend wielerhart van Nederland.

Allereerst wordt op vrijdag 11 november de verkiezing van de Wielrenner van het Jaar gehouden. Vervolgens vindt op zaterdag 12 november de veldrit Grote Prijs van Brabant plaats, met onder andere Nederlands kampioen Mathieu van der Poel en de Belgen Michael Vanthourenhout en beloftenwereldkampioen Eli Iserbyt. Zij kunnen rekenen op concurrentie van onder andere David van der Poel, Wietse Bosmans, Corné van Kessel, Thijs van Amerongen, Dieter Vanthourenhout, Twan van den Brand, Stan Godrie, Jens Dekker, Sieben Wouters, Joris Nieuwenhuis en Julie Taramarcaz.

Programma:
10.00 uur Start wedstrijd nieuwelingen
11.00 uur Start wedstrijd junioren
13.00 uur Presentatie elite-vrouwen
13.15 uur Start wedstrijd elite-vrouwen
14.00 uur Presentatie elite-mannen
14.15 uur Huldiging dames op podium
15.00 uur Start wedstrijd elite-mannen
16.10 uur Huldiging heren op podium

Het eerste WielerPassie Festival wordt op zondag 13 november afgesloten met de WielerPassie Veldtoertocht, die wordt georganiseerd door Toerclub Tandje d’r Bij uit Nuland en de organisatie van de veldrit Grote Prijs van Brabant een veldtoertocht in de bosrijke omgeving van het Autotron. Uniek aan deze veldtoertocht is de deelname van ook gerenommeerde profwielrenners zoals Lars Boom, Twan Castelijns, Bart Brentjens, Leon van Bon, Gerry van Gerwen, Alain van Katwijk, Jan van Katwijk, Robbert de Greef, René Koppert en Twan Poels.

Er zijn 2 afstanden, 30 en 45 kilometer. De pauzestop is gevestigd in het vakantiepark “Dierenbos” in Vinkel waar u even kunt uitrusten en nieuwe energie tanken met gratis soep, thee/koffie, sportdrank, versnaperingen en fruit. Na afloop van de tocht is er douchegelegenheid en kan er gebruik worden gemaakt van afspuitfaciliteiten, zodat uw fiets weer schoon mee terug gaat. Ook de Service-course auto’s van Shimano staan paraat. Daarnaast is er een gratis bewaakte fietsstalling, zodat u na de veldtoertocht onbezorgd het WielerPassie Festival kunt bezoeken. Uw startbewijs voor de veldtoertocht op zondag is namelijk tevens uw toegangsbewijs tot het WielerPassie Festival, dat die dag van 10.00 tot 18.00 uur is geopend.
WielerPassie Festival is hét in- en outdoor event voor de wielersport. Autotron is ingericht als een groot ‘village départ’ met tal van activiteiten. Ook kunnen bezoekers die middag getuige zijn van de prijsuitreiking van de Brabant Cycling Criterium Cup op het podium van het Wielertheater.

Reacties zijn uitgeschakeld.