BCN10jaar
Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Criterium Cup

Kleine verschillen in Brabant Cycling Criterium Cup

IMG_3598

De strijd voor de Brabant Cycling Criterium Cup blijft ook na de maand juli in de meeste categorieën nog ongemeen spannend. Vooral bij de nieuwelingen, nieuweling-meisjes, junioren, junior-vrouwen en amateurs is er nog van alles mogelijk.

Bij de nieuwelingen heeft Hidde van Veenendaal de leiding genomen. Hij heeft 60 punten, maar wordt op de voet gevolgd door Roy Dirven (58) en Rick Burgmans (51). Enzo Leijnse en Nathan van Rijsdijk (beiden 48 punten) maken de top vijf compleet.

Joan de Bruyn is met 33 punten leidster bij de nieuweling-meisjes, voor Sylvie Swinkels (28), Lonneke Uneken (24), Ingrit Verhoeff (21) en Gaby Gieskens (17).

Het klassement bij de junioren wordt geleid door Bob Kerkhofs uit Wouw, die 33 punten heeft verzameld. Hij wordt gevolgd door Teun Mouris met 29 punten. Robin Blummel is opgeklommen naar plek drie met 25 punten. Daarachter volgen Danny Maas (25) en Teun Teulings (24).

Lorena Wiebes heeft de meeste punten verzameld bij de junior-vrouwen. Zij gaat aan kop met 20 punten en wordt op de voet gevolgd door Arianne Pruisscher (19), Maaike Boogaard (17), Anne de Ruiter (14) en Karlijn Swinkels (13).

Bij de amateurs is Leon Strötker met 49 punten de nieuwe leider in de tussenstand. Hij wordt gevolgd door Stefan Laurijssen (35), Robbert Schaap (33), Germon Peeters (33) en Pim Achterkamp (32).

Sandra van Veghel, vorig jaar ook al winnares, is de leidster bij de vrouwen met 62 punten. Zij heeft een mooie voorsprong op runner-up Vera Koedooder (38). Claudia Koster (28), Melanie Woering (28) en Nina Kessler nemen de plaatsen drie, vier en vijf in.

Het klassement bij de elite/beloften wordt geleid door Jasper de Laat die 120 punten heeft verzameld. Koos Jeroen Kers (86), Ronan van Zandbeek (51), Lars van de Vall (45) en Robbert de Greeft (44) zijn de eerste achtervolgers.

Bekijk de volledige stand in de verschillende categorieën op: https://www.brabantcycling.nl/criterium-cup-standen/

Reacties zijn uitgeschakeld.