BCN10jaar
Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Criterium Cup Nieuws

Spannende finale in Brabant Cycling Criterium Cup

Met enkel de maand september te gaan, is de strijd voor de Brabant Cycling Criterium Cup in een aantal categorieën nog ongekend spannend.

Bij de vrouwen gaat Nina Kessler ruim aan kop met 80 punten. Zij wordt gevolgd door Melanie Klement (47) en Ymke Stegink (36). Britt Teunissen (34) en Evy Kuijpers (31) maken de top vijf compleet.

Susanne Meistrok is met 35 punten leidster bij de junior-vrouwen. Ingrit Verhoef is tweede met 22 punten, terwijl Anne van Rooijen derde staat met 21 punten. Gaby Gieskens (19) en Sylvie Swinkels (18) staan vierde en vijfde in de tussenstand.

Nederlands kampioene Femke Gerritse gaat met 31 punten ruim aan de leiding bij de nieuweling-meisjes, voor Mickey Nijkamp en Iris Verschuren, die beiden 24 punten hebben behaald. Lisa van Helvoirt en Noa de Haan staan allebei op 22 punten.

In het klassement bij de elite/beloften is Robbert de Greef met 66 punten de nieuwe leider, voor David van Eerd (65 punten) en Koos Jeroen Kers (63 punten). Ronan van Zandbeek (48) en Jos Koop (47) nemen de vierde en vijfde plek in.

Danny Maas gaat met 39 punten aan kop bij de junioren, voor Ruben Buitendijk (35), Niels van Eekeren (32), Timo de Jong (32) en Rick Pluimers (30).

Bij de nieuweling is Nederlands kampioen Hidde van Veenendaal met 78 punten de leider, voor Arjan Poleij (60) en Pieter de Groof (47). Salvador Alvarado (46) en Yoeri Slokkers (45) completeren de top vijf.

Stefan Laurijssen is met 92 punten koploper bij de amateurs/sportklasse. Hij heeft een comfortabele voorsprong op Gijs Nieuwkoop (42), Germon Peeters (39), Roy Guequirre (38) en Pim Achterkamp (34).

De feestelijke prijsuitreiking van de Brabant Cycling Criterium Cup wordt gehouden op 22 oktober bij de Brabant Beach Battle rond het E3-strand in Eersel. De prijswinnaars ontvangen hiervoor nog een persoonlijke uitnodiging.

Schrijf een reactie