BCN10jaar
Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Criterium Cup Nieuws

Volop spanning in Criterium Cup

Na de maand juli is de stand in de Brabant Cycling Criterium Cup in veel categorieën behoorlijk door elkaar geschud. Hans Dekkers (elite/beloften), Evy Kuijpers en Nina Kessler (vrouwen), Nick Brabander (junioren), Anna van Wersch (junior-vrouwen), Pieter Prosman (nieuwelingen), Lisa van Helvoirt (nieuweling-meisjes) en Stefan Laurijssen (amateurs) gaan aan de leiding in de tussenstand.

Bij de elite/beloften heeft Hans Dekkers een mooie voorsprong op Tim Bierkens en Robbie van Bakel, maar bij de vrouwen is de strijd nog helemaal open. Hier gaan Evy Kuijpers en Nina Kessler met een gelijk aantal punten aan kop, gevolgd door Roos Hoogeboom en Britt Teunissen.

Anna van Wersch is de nieuwe leider bij de junior-vrouwen, op de voet gevolgd door Gaby Gieskens en Femke Gerritse. Bij de junioren leidt Nick Brabander voor Olav Kooij en Niels van Ekeren.

Spannend is eveneens de strijd bij de nieuwelingen, waar Pieter Prosman, Stijn Hanegraaf en Roan Konings heel dicht bij elkaar staan. Lisa van Helvoirt heeft de leiding bij de nieuweling-meisjes behouden, maar zij wordt op de hielen gezeten door Sofie van Rooijen en Silke Blei.

Stefan Laurijssen is koploper bij de amateurs/sportklasse. Hij wordt gevolgd door Bram Mens en Gijsbert Nieuwkoop.

De Brabant Cycling Criterium Cup is een klassement over alle KNWU-criteriums in Noord-Brabant. Doel van dit klassement is om de Brabantse wielersport in het algemeen en de Brabantse renners in het bijzonder een extra impuls te geven om deel te nemen aan criteriums in de regio. (Foto: Peter van Rooij)

Bekijk hieronder de complete tussenstand per categorie:

2018_Amateurs (3)
2018_Vrouwen (2)
2018_Elite_Man (2)
2018_Junioren (2)
2018_Junior-Vrouwen (2)
2018_Nieuwelingen (2)
2018_Nieuwelingen-Meisjes (2)

Schrijf een reactie