Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

TechnoGroup Profwielerronde Etten-Leur belooft spektakel te worden

Met de top vijf uit de afgelopen Tour de France aan het vertrek belooft de twaalfde editie van de Profwielerronde van Etten-Leur op 19 augustus een groot spektakel te worden. Geraint Thomas, Tom Dumoulin, Chris Froome, Primoz Roglic en Steven Kruijswijk worden allemaal aan de start verwacht in Etten-Leur. Verder zijn ook Bauke Mollema, Wout Poels en schaatser Kjeld Nuis van de partij.

Daarnaast staat er een sprintwedstrijd op het programma met deelname van onder meer Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland. Nieuw is onder meer het Wielerplein bij Nobelaer, waar circa 20 bedrijven aan deelnemen. De toegang van het evenement is gratis.

Dat alles werd bekendgemaakt op de persconferentie die het organisatiecomité had georganiseerd. Daar werd ook verteld dat de lengte van het parcours met 400 meter is uitgebreid, zodat ook volgwagens mee mogen rijden. Verder worden kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de Dikke Banden Race, die op deze dag wordt verreden. (Foto: Peter van Rooij)

Programma
10.30 uur Funklasse
11.05 uur Dikkebandenrace Categorie 1
11.20 uur Dikkebandenrace Categorie 2
11.50 uur Dikkebandenrace Categorie 3
12.10 uur 75 meter loopfietswedstrijd voor de allerkleinste talentjes
12.30 uur Sprintwedstrijden
13.00 uur Voorstellen professionals
13.30 uur Tijdrit professionals
14.10 uur Rit in lijn Professionals
15.30 uur Dameswedstijd
17.00 uur Puntenwedstrijd professionals
18.15 uur Huldiging totaalklassement

Schrijf een reactie