Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Interviews Nieuws

‘Als ik op de fiets zit, is mijn wil om te winnen nog altijd groot’

Met een overwinning in de openingsklassieker Ster van Zwolle op zaterdag en winst bij het NK Strandrace in Rockanje kan wielrenner Coen Vermeltfoort uit Vlijmen terugkijken op een uniek weekend.

De 30-jarige oud-prof, die dit seizoen uitkomt voor het Alecto Cyclingteam, kijkt een dag later vrij nuchter terug op zijn geslaagde weekend. “Ik heb een bewogen winter achter de rug. Omdat mijn contract bij Team Roompot niet werd verlengd, ben ik niet langer meer profrenner. Daarom moest ik op zoek naar een nieuwe ploeg en een nieuwe baan gaan zoeken”, vertelt Vermeltfoort. “Voor mijzelf was het dus ook even afwachten hoe ik deze winter zou uitkomen. Ik heb mij wel eens afgevraagd of ik mij nog wel zou kunnen motiveren voor koersen als de Ster van Zwolle. Maar blijkbaar is dat geen probleem. Als ik op de fiets zit, is mijn wil om te winnen nog altijd groot. Ik ben daarom blij dat ik de kans heb gekregen om dit seizoen voor het Alecto Cyclingteam te mogen rijden.”

Een dag na zijn sprintzege in de Ster van Zwolle kroonde Vermeltfoort zich tevens tot Nederlands kampioen strandrace. “Deze winter heb ik al een paar strandraces meer gereden, omdat ik dit leuk vind om te doen. Er stond afgelopen zondag nog geen andere wegkoers op het programma. Vandaar dat ik kon deelnemen aan het NK. Als ik ergens aan de start kom, dan wil ik ook winnen. Dat pakte goed uit. Halverwege de wedstrijd wist ik weg te rijden met titelverdediger Jasper Ockeloen en Bram Rood en in de sprint was ik net iets sneller dan Ockeloen.

Vermeltfoort combineert het fietsen nu met een baan bij Inteco in Boxtel. “Daar ben ik onlangs gestart. De bedoeling is dat ik na een interne opleiding aan de slag ga op de calculatieafdeling. Dat is iets heel anders dan fietsen, maar ik ben erg blij met de kans die ze mij geven bij dit bedrijf.” De kans op een comeback in het profpeloton acht hij niet zo groot. “Mocht zich nog een profteam melden, dan wil ik best het gesprek aangaan. Maar ik hoef niet meer ten koste van alles nog een keer prof te worden. Bij Alecto Cyclingteam kan ik een mooi programma rijden met klassiekers en criteriums. Ik wil dit seizoen vooral weer plezier maken op de fiets en dan zie ik wel hoe het verder loopt.”

Schrijf een reactie