Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Interviews Nieuws

Bestronics nieuwe hoofdsponsor Acht van Bladel

Bestronics wordt de nieuwe hoofdsponsor van de Acht van Bladel, de driedaagse internationale wielerwedstrijd voor junioren, die komend jaar op de UCI-kalender staat en waarvoor zich al tal prominente ploegen hebben aangemeld. Bestronics verbindt zich voor een periode van drie jaar aan de Acht.

Het productie- en assemblagebedrijf uit Veldhoven, geleid door de Bladelse broers Anton en Hans van Limpt, neemt in goed overleg het hoofdsponsorschap over van HAPERT aanhangwagens, dat na zes jaar een stapje terug doet en de sponsoring van het puntenklassement op zich neemt.

Bestronics breidt met de sponsoring van de Acht van Bladel en ook de overige evenementen die door de Stichting Wielerevenementen Het Snelle Wiel worden georganiseerd, zijn steun aan de wielersport uit. Het bedrijf is al een aantal jaren sponsor van wielerclub Het Snelle Wiel.

De Stichting is erg blij met de steun van Bestronics. Voorzitter Hans Dorscheidt: ‘Tijdens ons jaarlijkse bezoek aan de sponsors rond Kerst maakte Anton van Limpt duidelijk dat hij graag wil gaan voor het hoofdsponsorschap. We hebben geen moment getwijfeld. De directie van HAPERT had ons een tijdje terug al laten weten dat het bedrijf bereid was een stapje terug te doen bij nieuwe gegadigden. Het tekent de sportiviteit van HAPERT dat het ons blijft ondersteunen.’

Als bedrijf timmert Bestronics flink aan de weg. Het productie- en assemblagebedrijf richt zich op de industriële- en electronicamarkt. Belangrijkste activiteiten zijn productieontwikkeling, assemblage van hightech electronica en produceren van kabelbomen en behuizingen.

Anton van Limpt volgt de Acht van Bladel al vanaf zijn prille jeugd en was ook betrokken bij de oprichting van de Stichting Wielerevenementen. De laatste jaren waren hij en broer Hans chauffeur van de jurywagens in de Acht. De ontwikkeling die de wedstrijd doormaakt, onder andere met een etappestart in Lierop én een plek op de internationale kalender, was voor hem reden om als hoofdsponsor deze wedstrijd naar een hoger niveau te tillen.

Hans Dorscheidt: ‘Bestronics gaat ons voor minimaal drie jaar steunen. Dat is een stevige basis waar we op kunnen bouwen. En nu maar hopen dat de wedstrijd dit jaar kan doorgaan. De ene na de andere topploeg meldt zich bij ons aan, uit diverse continenten. We zullen uiteindelijk een keuze moeten maken, maar vast staat nu al dat het een sterk deelnemersveld zal worden. Met een sterke sponsor én sterke co-sponsors uit de regio krijgen we nóg meer uitstraling.’

Foto: Hoofdsponsor Anton van Limpt (links) en voorzitter Hans Dorscheidt voor de nieuwe website van de Internationale Bestronics Acht van Bladel. (Foto Gerard Brüggenwirth)

Schrijf een reactie