Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Interviews Nieuws

‘Bij ons staat plezier in de wielersport voorop’

Profrenner Wesley Kreder moest eerder dit jaar stoppen met wielrennen vanwege hartproblemen. Inmiddels gaat het weer de goede kant op met zijn gezondheid. In 2024 gaat hij aan de slag als ploegleider/manager bij de junioren en beloften bij Wielervereniging Breda.

Bij de West-Brabantse club wordt Wesley herenigd met zijn neef Raymond, die naast zijn actieve carrière ook al als trainer verbonden is aan Wielervereniging Breda.

Ik ben nog herstellende, maar voel dat er weer ruimte is om me bezig te houden met het geen waar mijn hart ligt’, vertelt Wesley. ‘Voor mijzelf had ik al bepaald dat ik graag in de wielerwereld actief wil blijven. Van Raymond hoorde ik positieve geluiden over Wielervereniging Breda. Ik sta met een positieve blik achter de visie van de vereniging.

Die visie is er vooral op gericht om jongens en meisjes uit de regio voldoende aandacht en begeleiding te geven en met plezier te laten fietsen. ‘Een aantal clubs in Nederland richt zich bij de junioren vooral op de begeleiding en ontwikkeling van toptalenten uit Nederland en het buitenland. Dat is prima, maar er is nog een vele grotere groep renners die ook fietst en waarschijnlijk nooit de wereldtop gaat halen. Het moet niet zo zijn dat er voor hen geen plek meer is. Van elke generatie junioren stroomt maar een enkeling door naar de top. Bij Wielervereniging Breda willen wij plezier in de sport daarom voorop stellen. Bovendien kun je met plezier in je sport ook nog altijd ver komen in de wielersport, als daar je ambities liggen.’

Verder vindt Kreder het belangrijk dat er aandacht blijft voor de ontwikkeling van jonge renners. ‘Er stromen van onderaf steeds minder renners door naar de beloften. Als bij de junioren al veel renners naar grote clubs gaan en vervolgens afhaken omdat ze te licht worden bevonden, wordt de spoeling in de komende jaren mogelijk nog dunner. Wij willen daarom gezamenlijke trainingen blijven houden op dinsdag en donderdag en zorgen voor begeleiding naar wedstrijden toe. Zo willen we renners de kans geven om gestaag te groeien. Het gaat bij ons niet alleen om presteren. En als renners bij ons goed presteren, dan helpen wij ze ook graag verder om een volgende stap te zetten. Ik heb er dan ook ontzettend veel zin in om bij Wielervereniging Breda aan de slag te gaan.’  (Foto WV Breda)

Schrijf een reactie