Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Interviews Nieuws

Einde seizoen en contractverlenging voor Evy Kuijpers

CCC-Liv renster Evy Kuijpers heeft bij een val in de finale van de Prudential Ride London een beschadiging aan haar tussenwervelschijf opgelopen. Hierdoor kan de renster uit Lierop de rest van dit wegseizoen niet meer in actie komen.

“Als wielrenner val je wel vaker. Normaal zegt het wielerinstinct: ik wil door. Maar dat was nu anders. Ik bleef even staan en voelde dat het niet helemaal goed zat”, vertelt Evy op de website van haar team. Na overleg met de teamarts liet zij een scan maken in het ziekenhuis. “De MRI-scan heeft aangetoond dat de tussenwervelschijf is beschadigd, wat pijnscheuten veroorzaakt. We bekijken nu hoe het behandelplan eruit gaat zien. In ieder geval kom ik dit seizoen niet meer aan koersen toe.”

Kuijpers kan desondanks terugkijken op een geslaagd seizoen. “Ik ben goed ontvangen bij CCC-Liv, voelde me er al snel thuis en heb er mijn draai gevonden. Van tevoren vond ik het lastig om verwachtingen uit te spreken, maar ik heb me verschillende keren goed kunnen laten zien, onder meer in de wedstrijden in Drenthe en op het Nederlands kampioenschap”, aldus Evy. “Met de Prudential Ride London had ik m’n eerste koers van het laatste wedstrijdblok. Het is jammer dat het nu al eindigt.”

De Brabantse zal ook in 2020 uitkomen voor de oranje formatie. “Ik zit op m’n plek bij CCC-Liv en ben dus ontzettend blij met deze contractverlenging. Ik doe nu voorzichtig aan met m’n rug, zodat ik binnenkort m’n trainingen weer kan doen en komende winter een goede basis kan leggen voor volgend seizoen.”

Schrijf een reactie