Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Interviews

Zilver met een gouden randje voor Noï Moes op NK

Zo’n 400 renners in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar streden afgelopen zaterdag aan de Zandstraat in Moergestel om de Nederlandse titels in het veldrijden. Dat zorgde voor diverse spannende wedstrijden.

De teleurstelling was na afloop groot bij de 13-jarige Noï Moes uit Goirle. Na een enerverende wedstrijd moest de renster van TWC Pijnenburg het in de sprint nipt afleggen tegen Maureen Abma uit het Friese Wolvega. Geen goud dus, maar een zilveren plak.

Bekijk hieronder het filmpje van Cycling Games over het NK veldrijden voor categorie 5 bij de meisjes:
https://www.youtube.com/watch?v=jkLJlQ5AhZg&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2ZJ5SuHEJ4bPpZ0klcD3rjYIESrXQsZo0lYqeI_xI0Uc4jvxb9Lke3BYI

Eenmaal over de finish laat de jonge renster haar tranen even de vrije loop. “Bij de start zat ik meteen goed mee van voren, maar ongeveer na één ronde vloog mijn ketting van de fiets en zakte ik terug naar de zesde plek”, vertelt Noï, terwijl ze de tranen van haar gezicht veegt. “Daardoor moest ik een flink gat dichtrijden naar Maureen. Dat ging goed. In de laatste ronde probeerde ik weg te rijden, maar dat lukte jammer genoeg niet meer. Daarna was Maureen in de sprint nét iets sneller. Dit rondje in Moergestel is mijn trainingsparcours. Bovendien waren er veel supporters hier voor mij, dus ik wilde erg graag winnen. Als die ketting niet van mijn fiets was gegaan, had ik denk ik een goede kans gehad.”

Veldrit trainer Twan van Gestel uit Moergestel hoort het verhaal van zijn pupil rustig aan. “Wat heb jij hier een sterke wedstrijd gereden. Super gedaan, dit is een zilveren plak met een gouden randje”, complimenteert Van Gestel het jonge talent. Daarna volgen knuffels van haar vader en moeder en komen diverse mensen haar complimenteren met haar sterke prestatie. Langzaam maar zeker maken de tranen plaats voor een glimlach op het gezicht bij Noï Moes.

Schrijf een reactie