Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Baby-Dump en Join-S | De Rijke met combiploeg in Olympia’s Tour

20 maart 2016  Jan-Willem van Schip  CT Join-S De Rijke  wint Houtse linies 2016

Cyclingteam Join-S | De Rijke en Baby-Dump CT slaan de handen ineen tijdens Olympia’s Tour 2016. De twee continentale ploegen verschijnen op 27 september als combinatieploeg aan de start van de talentenkoers en worden ondersteunt door Aannemerij Wallaard.

Door de recente koerswijziging van Olympia’s Tour naar een belofte-editie, dreigden twee vaste waarden uit de vaderlandse opleidingsstructuur te ontbreken, simpelweg om de reden dat beide teams geen 6 renners jonger dan 23 jaar hebben. Met de combinatieploeg vinden de wielerploegen van Join-S | De Rijke en Baby-Dump CT elkaar opnieuw. Beide ploegen streven naar een houdbare formule als wielerploeg, waarin een optimale omgeving voor talentontwikkeling centraal staat en waar de ploeg belangrijker is dan resultaat op de korte termijn. “We denken hetzelfde over de manier van begeleiden van een renner. Dat we elkaar dan snel vinden wanneer dat in het belang van de renner is, lijkt niet meer dan een logisch gevolg. Maar we willen meer: we willen ook laten zien dat er met een neutrale coach op het hoogste niveau constructief samengewerkt kan worden, zoals het in een selectie hoort,” legt Piet Rooijakkers uit.

De speciale equipe wordt in Olympia’s Tour ondersteund door Wallaard B.V. Het aannemersbedrijf uit Noordeloos is al jaren actief als trouwe partner in de wielersport en is onder meer bekend als belangrijkste sponsor van de Arno Wallaard Memorial. B
Aart Vierhouten is gedurende de zesdaagse beloftenkoers ploegleider bij de ploeg die in blauw-witte shirts zal rijden. De selectie bestaat uit Sjors Dekker, Marco Doets, John Meewisse, Jan-Willem van Schip, Jordi Talen en Justin Timmermans.

Reacties zijn uitgeschakeld.