BCN10jaar
Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Criterium Cup

Eindwinnaars Brabant Cycling Criterium Cup 2016 bekend

Kempenklassement Steensel dames (104)

Tijdens het Hart van Oosterhout zijn afgelopen weekeinde de laatste punten voor de Brabant Cycling Criterium Cup verdeeld. Dat betekent dat ook de definitieve eindstand van de Brabant Cycling Criterium Cup in alle categorieën bekend is. Op zondag 13 november tijdens het WielerPassie Festival op het Autotron in Rosmalen worden alle prijswinnaars feestelijk gehuldigd.

Bij de nieuwelingen toonde Roy Dirven uit Bergeijk zich over alle Brabantse criteriums de regelmatigste. Hij haalde het voor Hidde van Veenendaal en Rick Burgmans. Ties van Rijsbergen werd vierde en Nathan van Rijsdijk vijfde.

Joan de Bruijn wist in Oosterhout de eindwinst bij de nieuweling-meisjes veilig te stellen. Sylvie Swinkels is als tweede geëindigd en Gaby Gieskens als derde. Ingrit Verhoeff bezet plek vier en Lonneke Uneken is vijfde geworden.

Bob Kerhofs heeft de meeste punten verzameld bij de junioren. Hij greep de eindwinst vóór Teun Mouris en Robin Blummel. Danny Maas en Teun Teulings completeren de top vijf.

Bij de junior-vrouwen verzamelde Arianne Pruijsscher de meeste punten, voor Lorena Wiebes en Maaike Boogaard. Susanne Meistrok eindigde als vierde en Amber van der Hulst werd vijfde.

De eindwinst bij de amateurs/sportklasse is voor Robbert Schaap. Hij bleef over het hele seizoen Pim Achterkamp, Marco Kuijvenhoven, Stefan Laurijssen en Leon Strötker nipt voor.

Jasper de Laat mag zich de regelmatigste renner in de Brabantse criteriums van 2016 noemen. Koos Jeroen Kers is tweede voor Robbert de Greef, Ronan van Zandbeek en Lars van de Vall.

Bij de vrouwen wist Sandra van Veghel de meeste punten bij elkaar te rijden in de Brabantse criteriums, voor Vera Koedooder en Claudia Koster. Evy Kuijpers is als vierde geëindigd en Melanie Woering als vijfde.

“Het is mooi om te zien dat het klassement steeds meer begint te leven”, zegt Gerben van den Broek van Brabant Cycling. “Van diverse renners en rensters hebben we positieve reacties ontvangen over de Brabant Cycling Criterium Cup. Daarnaast stellen Invicta Watch, Mutsaars Bikes, Cycle Software en Blade Bikes, ook dit jaar opnieuw een aantal fraaie prijzen beschikbaar voor de renners.

Alle prijswinnaars ontvangen nog een persoonlijke uitnodiging voor de prijsuitreiking op 13 november tijdens het WielerPassie Festival. Uiteraard hopen we daar ook weer vele andere wielerliefhebbers, renners, oud-renners, supporters, juryleden, organisatoren, sponsoren en vrijwilligers te mogen verwelkomen. Meer informatie over het verdere programma van de prijsuitreiking volgt binnenkort.”

De complete einduitslagen van de Brabant Cycling Criterium Cup zijn te bekijken op: https://www.brabantcycling.nl/criterium-cup-standen/

Reacties zijn uitgeschakeld.