Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Dongen staat in teken van wielersport

18-september-2016-amateurs-ronde-van-de-molen

Met de Ronde van Midden-Brabant, Rabobank Dikke Banden Race en een omnium voor nieuwelingen staat Dongen op 25 september helemaal in het teken van de wielersport.

De hoofdmoot vormt natuurlijk de semi-klassieker Ronde van Midden-Brabant. Even na het middaguur gaat het grote peloton met beloften om 12.30 uur van start voor de 47ste editie. De Stichting Wielerbelang Dongen rekent weer op ongeveer 175 deelnemers. Zij rijden drie grote ronden van 41 kilometer, gevolgd door twee plaatselijke ronden van 21 kilometer. Dus vijf keer wordt start en finish gepasseerd. Deze streep ligt in de Tramstraat ter hoogte van café d ‘Ouwe Sok.

Het omnium voor nieuwelingen is een wedstrijd die bestaat uit diverse disciplines.
Direct na de start van de Ronde van Midden-Brabant vertrekken de Nieuwelingen voor een puntenkoers van 20 ronden. Zij rijden hetzelfde rondje als de jeugd voor de Dikke Bande Race: Tramstraat, Kardinaal van Rossumstraat, Julianastraat, Wilhelminastraat en de finish in de Tramstraat. Tussen de passages, en na de Dikke Banden Race, volgen nog een Rit in lijn en een tijdrit voor de best geklasseerde renners 11-20 en de renners op plaats 1-10. Na de finish van de Ronde van Midden-Brabant, gepland rond 16.35 uur, volgen de huldigingen.

Omstreeks 13.00 uur start categorie 1 (5-6 jaar) van de Rabobank Dikke Bandenrace. Zij rijden twee ronden. Om 13.35 uur is het aan categorie 2 (7-8-9 jaar). Zij fietsen 3 ronden, waarna categorie 3 (10-11-12 jaar) om 13.45 uur de Dikke Banden Race afsluit door 4 ronden te strijden om de eerste plaats. De huldigingen van de schooljeugd, en de verloting van de Moutain Bike, zal direct na de finish van categorie 3 zijn. Kijk voor meer informatie op www.wielerbelangdongen.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.