Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Brabantse veldrijders van voren in WB Maasmechelen

Pauwels Sauzen-Bingoal renster Fem van Empel heeft in Maasmechelen haar vierde opeenvolgende Wereldbeker veldrit gewonnen. De renster uit Sint-Michielsgestel toonde zich in een spannende finale sterker dan Puck Pieterse en Shirin van Anrooij. Marianne Vos (Babyloniënbroek) werd zesde en Inge van der Heijden (Schaijk) zevende.

Brabants succes was er ook bij de junioren, waar Guus van den Eijnden (17) uit Gemert de Wereldbeker-veldrit voor junioren op zijn naam wist te schrijven. De renner van het ZZPR.nl-Orange Babies Cyclingteam haalde het voor de Fransman Léo Bisiaux en de Belg Viktor Vandenberghe. ,,Ik had een goede start en dook als tweede het veld in”, vertelt Van den Eijnden. ,,In de tweede ronde pakte ik de koppositie. Achter mij maakte vervolgens iemand een foutje waardoor ik direct een paar seconden voorsprong had. Daarna ben ik vol doorgegaan en heb ik mijn voorsprong verder kunnen uitbouwen tot aan de finish.” Jelte Jochems werd vijfde, Senna Remijn zesde, Mika Vijfvinkel (Budel) negende en Floris Haverdings tiende. (Foto’s Erwin Rijkers)


Lauren Molengraaf zorgde voor een Nederlandse zege bij de junior-vrouwen. Zij haalde het voor de Belgische Fleur Moors en de Canadese Ava Holmgren.

Bij de elite mannen ging Laurens Sweeck er met de winst vandoor. Hij haalde het solo voor Lars van der Haar en Eli Iserbyt. Ryan Kamp (Raamsdonkveer) ging als tiende over de meet.

De wedstrijd bij de beloften-mannen eindigde in een zege voor Thibau Nys, die Pim Ronhaar wist voor te blijven. Witse Meeussen eindigde als derde. David Haverdings en Tibor del Grosso kwamen als vijfde en zesde over de meet.

Schrijf een reactie