Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Nieuws

Dubbelslag voor Coen Vermeltfoort in Olympia’s Tour

Alecto-renner Coen Vermeltfoort heeft de openingsrit van Olympia’s Tour gewonnen. Bovenop de VAM-berg toonde hij zich de sterkste in de sprint.

De Belgen Florian Vermeersch van Lotto-Soudal (tweede) en Jordi Meeus van SEG (derde) hadden het nakijken bovenop de Col du VAM in Wijster. Vandaag werd bekend dat het NK wielrennen in 2020 ook rond de VAM-berg zal worden verreden.

De Belg Sébastien Grignard (Lotto-Soudal -23) deed een dappere poging een sprint te ontlopen, maar werd in de laatste drie kilometer van de top van de VAM-berg ingerekend.

Vermeltfoort verbaasde zichzelf op een lastig parcours met de dagzege. “Ik had niet verwacht dat ik zou winnen” zei de coureur uit Vlijmen. “Ik wist dat ik in de afzink aan moest gaan, want op de kasseien kun je niet meer versnellen. Ik probeer nu ook het klassement te winnen”, aldus de renner die dit jaar ook al wedstrijden als de Ster van Zwolle, Dwars door Drenthe, de Ronde van Groningen en de Slag om Norg wist te winnen.

Olympia’s Tour krijgt morgen een vervolg in de gemeente Vorst (Twello). De dagen daarna worden Hardenberg en Tiel aangedaan in de oudste etappekoers van Nederland.

Schrijf een reactie