Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Interessante sprekers bij WTC Gerry van Gerwen

WTC Gerry van Gerwen hield onlangs in samenwerking met Mutsaars Bikes een interessante informatieavond. Gastsprekers hierbij waren Adrie van Diemen en Gerrit Vixseboxse.

Adrie van Diemen, werkzaam bij de Worldtourpoeg van UAE Emirates, deelde zijn kennis op het gebied van training, prestatieverbetering en voeding. Voor de leden van WTC GVG was het zeer interessant om naar zijn verhaal te luisteren, zeker gezien de aankomende diverse uitdagingen onder de leden.

Tweede spreker was Gerrit Vixseboxse. Deze oud-renner uit de Achterhoek heeft vroeger nog met Gerry van Gerwen gefietst en zat met Gerry in de paarse brigade van Jan van Erp. Inmiddels is hij letselschadejurist en helpt hij fietsers bij vooral letselschade en schade in het algemeen.

Gerrit maakte duidelijk dat zeer veel mensen hier vroeg of laat mee te maken krijgen. Er komen steeds meer fietsers op de weg en ook vaak in grote groepen, er is irritatie bij medeweggebruikers, fietsers hebben te maken met obstakels in de weg en er zijn wegen/fietspaden die niet altijd goed worden onderhouden.

Hij praatte ook uitgebreid over de rechten van de fietsers in het verkeer ten opzichte van verzekerde voertuigen. Deze zijn enorm groot. Als bestuurders van verzekerde voertuigen weten wat hun rechten en plichten zijn ten opzichte van de fietsers in het verkeer, dan zou dit de veiligheid van fietsers zelfs kunnen verbeteren, stelde Vixseboxse.

Schrijf een reactie