Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Jeroen Meijers naar Roompot-Oranje Peloton

Meijers_Jeroen-1

Roompot – Oranje Peloton heeft zich versterkt met Jeroen Meijers en Martijn Tusveld. De renners van het Rabobank Development Team zijn daarmee de volgende talenten van eigen bodem die de mogelijkheid krijgen zich verder te ontwikkelen in het profpeloton. Eerder werden ook de amateurs Tim Ariesen, Martijn Budding, Elmar Reinders en Oscar Riesebeek al vastgelegd.

Meijers is ook dit seizoen één van de best presterende Nederlandse renners in zijn leeftijdscategorie. De 23-jarige inwoner van Alphen schreef onder meer de Franse etappewedstrijd Kreiz Breizh Elite en de Fleche Ardenaise op zijn naam. Daarnaast was Meijers winnaar van het puntenklassement in de Tour de Bretagne en behaalde hij, net als in 2015, meer dan tien ereplaatsen in U.C.I. koersen.

“Jeroen is een beetje een laatbloeier, die sinds vorig jaar echt stappen gezet heeft in zijn ontwikkeling” zegt Jean-Paul van Poppel over zijn provinciegenoot. “Wij zien in hem een echte allrounder die zeker nog door kan groeien. Hij is geen pure spurter, maar kan wel goed aankomen. Ik ben benieuwd hoe ver hij kan gaan komen. Daar gaan wij in de komende twee jaar samen aan werken.”

Reacties zijn uitgeschakeld.