Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

‘Klaar voor de start’ wil kinderen makkelijker kennis laten maken met wielersport

In Safari Resort De Beekse Bergen is de stichting ‘Klaar voor de start’ gepresenteerd. Deze stichting is een initiatief van Marianne Vos en Tom Dumoulin en wordt ondersteund door Sam Oomen en Steven Kruijswijk.

De stichting heeft als doel om meer kinderen de kans te geven om kennis te maken met de wielersport. Dit wil men onder andere bereiken door fietsen, helmen en schoenen beschikbaar te stellen, die kinderen kunnen lenen om te kijken of ze fietsen écht leuk vinden.

‘De stap van wielrennen zien op TV naar zelf fietsen is voor veel kinderen nog best groot’, zegt Marianne Vos, die zelf al op 6-jarige leeftijd begon met wielrennen. ‘Ik hoop dat ‘Klaar voor de start’ een bijdrage kan leveren om deze stap te verkleinen. Daarbij zoeken wij ook nadrukkelijk de samenwerking met bestaande initiatieven en verenigingen. Door de krachten te bundelen kunnen we gezamelijk verder komen.’

Sam Oomen nam de aanwezigen mee terug naar zijn eigen jeugd. ‘Ik weet nog hoe ik zelf op een leenfiets begonnen ben bij TWC Pijnenburg. We trainden destijds op dinsdag en donderdag. Op die dagen keek ik altijd weer uit naar de trainingen, omdat ik zoveel zin had om te gaan fietsen. Ik gun het ieder kind om zo enthousiast te worden als ik destijds was.’

Het officiële startsein voor ‘Klaar voor de start’ werd toepasselijk gegeven met een Dikke Banden Race voor kinderen.

‘Klaar voor de start’ wordt mede ondersteund door de KNWU, Decathlon en Brabant Sport. Meer informatie is te vinden op de website www.klaarvoordestart.org.

1 Comment

  1. Een super initiatief. In het district Zuidwest KVWU zien wij zeker de wielersport bij kinderen afnemen. De jeugdwedstrijden in zeeland zijn zo goed als verdwenen. Misschien kunnen wij als districtsbestuur samen met jullie eens kijken hoe we kunnen bereiken dat er in zeeland met namen weer jeugd( wedstrijden) kunnen worden geregeld. Waardoor we de jeugd ook daar weer met de mooie wielersport kennis kunnen laten maken.
    Groetjes Anja de Bont
    Secretaris district Zuidwest KNWU

Schrijf een reactie