Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Kroonen wint tweede rit Olympia’s Tour

De tweede etappe van Olympia’s Tour is gewonnen door Max Kroonen. De renner van Volker-Wessels versloeg Joren Bloem en Lars Boven in de straten van Assen.

Zoals verwacht sloeg het veld door de wind regelmatig uit elkaar in een rit die voerde over het parcours van de Dorpenomloop van Drenthe. Een groep van twintig man – zonder leider Per Strand Hagenes leek het te gaan halen, maar net voor Assen liep alles samen. Een kopgroep zonder noorderlingen reed in de finale weg. Zij hielden nipt stand.

Kroonen werd vorig jaar nog Nederlands kampioen bij de beloften. ‘We konden het spel spelen in de finale, ik kwam niet op kop op het laatst, we hadden Coen er immers achter. En veel anderen wilden wel doorrijden met het oog op het klassement. Deze kans mocht ik vervolgens niet laten liggen. Dit is immers een mooie wedstrijd om te winnen, vroeg in het seizoen en dat geeft vertrouwen richting de rest van het jaar.’

Emil Vinjebo had ook reden tot lachen, want de Deen van Leopard greep de gele leiderstrui. ‘Je hoopt ook altijd met de handen omhoog over de streep te komen als je vooruit zit in een kopgroep, maar dit is een mooie troost. Uiteraard ga ik proberen de gele leiderstrui te verdedigen, maar ik reken me nog niet rijk, want je hebt vandaag gezien dat het peloton telkens opnieuw uit elkaar slaat. Vrijdag verwachten ze opnieuw waaiers, dan zal ik mijn klassering proberen vast te houden.’ (Foto: Sportfoto.nl / Dick Soepenberg)

Schrijf een reactie