Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Vermeltfoort tweede in etappe Olympia’s Tour

De derde etappe van Olympia’s Tour is gewonnen door Erlend Blikra van het Uno X Development Team. Hij haalde het voor Coen Vermeltfoort en Martijn Budding.

Een kopgroep reed in de rit van Gieten naar Ruurlo een gehele dag vooruit met een marge van maximaal 1 minuut 10. Daarin onder anderen leider Emil Vinjebo, Rick Ottema en de winnaar van gisteren Max Kroonen. Met Ruurlo in zicht kwam het peloton steeds dichterbij. Op drie kilometer liep alles in de stromende regen samen. De Noor Blikra bleef Coen Vermeltfoort en Martijn Budding voor in de straten van Ruurlo.

Nummer twee Coen Vermeltfoort baalde. ”Je rijdt de hele dag vooruit en dan word je op anderhalve kilometer van het einde teruggehaald. Ze kwamen met snelheid van achter en toen hij erover heen kwam, kon ik die kloof niet meer dichten. Jammer want dit was een mooie kans en we hebben er ook wel voor gereden om het te halen. Maar dat is koers. Morgen komt er vast weer een nieuwe kans en dan gaan we het zeker weer proberen.”

De Noor Erlend Blikra was blij met zijn zege: ”Voor mij was het mooi dat het lukte om die groep weer terug te halen, want ik zat niet mee met de eerste groep, Ergens in de wedstrijd zat ik volgens mij zelfs in de laatste groep. Maar we zijn er in blijven geloven. Ik ben heel blij met deze zege. Donderdag had ik helemaal mijn dag niet, maar vandaag zat het allemaal mee. Ik heb wel kou geleden, maar dat was het waard.”

Zaterdag wacht de deelnemers een rit naar Tiel, een dag later wacht de slotetappe in Limburg
Foto: Sportfoto.nl/Dick Soepenberg

Schrijf een reactie