Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

La Trappe Abdijentocht en Omloop der Kempen bundelen krachten

De Stichting Omloop der Kempen en de Tilburgse toerclub TCT ‘93 slaan de handen in een. De 20e editie van de populaire NTFU ‘La Trappe Abdijentocht’ krijgt door deze samenwerking in 2020 een extra startplaats in Veldhoven.

Zondagochtend 17 mei vanaf 08:00 uur kan er, net zoals de wedstrijden, op hetzelfde startplein De Plaatse gestart worden voor een prachtige wegtoertocht over een afstand 65 kilometer of 125 kilometer. De Abdijentocht is al 14 jaar een populaire wegtoertocht met telkens ruim 1.000 deelnemers. Met Veldhoven als extra opstapplaats in volle wieler entourage zal het deelnemersaantal waarschijnlijk verder groeien.

Stichting Omloop der Kempen streeft in het derde weekend van mei elk jaar naar een wielerweekend waarin topsport, breedtesport en recreatiesport aan bod komen. De Topsport is gegarandeerd met twee wielerklassiekers verreden binnen de Nederlandse Loterij Topcompetitie: zaterdagvond UCI-/Elite-Vrouwen en zondagmiddag Elite-Mannen/Beloften. De breedtesport is vertegenwoordigd door afwachtingscriteriums voor junioren, nieuwelingen en de Kempencup voor niet-licentiehouders. Voor de recreatiesport is nu dus een samenwerking aangegaan met het Tilburgse TCT’93 dat jaarlijks de La Trappe Abdijentocht organiseert.

Schrijf een reactie