Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Liv Racing Xstra gaat samenwerken met JEGG – DJR Academy

Liv Racing Xstra gaat een samenwerking aan met wielervereniging JEGG – DJR Academy. Daarmee zet het UCI Women’s WorldTeam in op verdere ontwikkeling van het vrouwenwielrennen en optimalisatie van de doorstroming van wielertalenten.

De Oosterhoutse wielervereniging JEGG – DJR Academy geldt al vele decennia als een toonaangevend opleidingsinstituut in de Nederlandse wielersport. Vele (mannelijke) wielertalenten gebruikten JEGG – DJR Academy als springplank naar het allerhoogste niveau. De laatste jaren timmert ook de damesploeg (elite/ beloften) behoorlijk aan de weg en is deze een steeds belangrijkere kweekvijver gebleken.

Thalita de Jong reed aan het begin van dit wegseizoen al een aantal maanden voor JEGG- DJR Academy, alvorens zij de overstap maakte naar Liv Racing Xstra. Onlangs woonde zij sament met Quinty Ton ook de introductiedag van de damesploeg (elite/ beloften) van JEGG- DJR Academy bij. Zij droegen daar hun kennis en ervaring over op de rensters die onderdeel uitmaken van het 2023-team. Volgend seizoen komen er vaker van dit soort gezamenlijke trainingsdagen.

De samenwerking, waarbij JEGG – DJR Academy als een soort satellietvereniging fungeert, past heel goed bij Liv Racing Xstra. “In de loop der jaren zijn veel renners via onze ploeg doorgebroken. We zijn een van de langst actieve ploegen in het profpeloton”, zegt teammanager Eric van den Boom van Liv Racing Xstra. “Voor de verdere ontwikkeling van het vrouwenwielrennen is het van groot belang dat we de basis versterken, zodat de absolute top op den duur breder wordt.” (Foto: JEGG-DJR Academy)

Schrijf een reactie