Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Mijntje Geurts naar Team Jumbo-Visma Women

Mijntje Geurts uit Luyksgestel rijdt volgend seizoen voor Team Jumbo-Visma. Ze maakt de overstap van Lotto-Dstny naar de Nederlandse ploeg.

Geurts ontdekte dankzij de jaarlijkse dikkebandenrace in haar woonplaats Luyksgestel al op jonge leeftijd dat ze hard kan fietsen.  “Toen ik veertien jaar oud was, werd ik lid van een lokale wielervereniging. Ik deed techniekervaring op in het crossseizoen en reed als nieuweling mijn eerste wedstrijden”, vertelt ze op de website van haar nieuwe ploeg.

Het talent van Geurts bleef niet onopgemerkt. Ze maakte al snel de overstap naar Wielervereniging Schijndel om daar te kunnen trainen met andere rensters en kreeg na drie seizoenen de kans om onderdeel te worden van het profpeloton. In 2022 bij Lotto-Soudal, het afgelopen jaar bij Lotto Dstny. En vanaf 2024 dus bij Team Jumbo-Visma Women.

“Toen ik twee jaar geleden mijn debuut maakte in World Tour-wedstrijden was het uitrijden van koersen mijn belangrijkste doel. Maar ik ontdekte al snel dat ik in klimkoersen behoorlijk goed mee kan komen. Ik bevond me ineens tussen de sterkste renners. Dit jaar heb ik me toegelegd op een aantal mooie klimkoersen. De Amstel Gold Race was in dat opzicht een echte opsteker. Ik heb daar laten zien wat ik in mijn mars heb.”

Geurts staat te popelen om zich bij de rensters van Team Jumbo-Visma te voegen. “Ik heb nog veel te leren en ik kan nog veel groeien. Bij Team Jumbo-Visma verwacht ik die stappen te kunnen maken. De begeleiding is hier immers op alle vlakken van het hoogste niveau. In de toekomst hoop ik mezelf te laten zien als klassementsrenster en het is mijn droom om ooit een goede Strade Bianche te rijden.” (Foto Peter van Rooij)

Schrijf een reactie