Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Transfers Brabantse renners en rensters

Het regent wielertransfers op het moment. Ook diverse Brabantse renners wisselen van ploeg. Een aantal transfers van de laatste dagen op een rijtje:

Bram Welten verruilt Groupama-FdJ voor Team dsm-firmenich, waar hij deel gaat uitmaken van de sprinttrein voor Fabio Jakobsen. Welten heeft een contract getekend voor één seizoen. Ook Timo Roosen rijdt in 2024 voor Team dsm-firmenich. Hij heeft een contract getekend voor twee seizoenen.

Inge van der Heijden rijdt haar veldritten komende winter in de kleuren van Crelan-Corendon. Zij kwam in de afgelopen seizoenen uit voor 777. Van der Heijden wordt nu teamgenote van Sanne Cant.  Beide teams vallen onder de hoede van gebroeders Roodhooft.

Silke Smulders komt volgend seizoen uit voor het fusieteam van Liv-Teqfind met Jayco-Alula. Zij maakt de overstap samen met haar huidige Nederlandse teamgenotes Jeanne Korevaar en Quinty Ton. Ook de Zweedse Caroine Andersson komt mee.

Pauliena Rooijakkers rijdt vanaf 2024 voor Fenix-Deceuninck. De Brabantse komt over van Canyon-Sram. Zij mag zich bij haar nieuwe team meer op gravelen richten. Daarnaast wil Rooijakkers zich ook op de heuvelachtige parcoursen en in etappekoersen op de weg tonen.

Sam Oomen trekt van Jumbo-Visma naar Lidl-Trek waar hij een driejarig contract heeft getekend.

 

Schrijf een reactie