Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Interviews Nieuws

Mike Teunissen: ‘Ik vind veldrijden nog altijd leuk om te doen’

Op een modderige omloop rond recreatieplas De Langspier in Boxtel won Jumbo-Visma renner Mike Teunissen uit Rosmalen afgelopen zondag de nationale veldrit van Boxtel. De oud-wereldkampioen veldrijden bij de beloften bleef na een uur wedstrijd de Belg Jens Gys en Kelvin Bakx voor.

Mike, hoe kijk je terug op je deelname aan deze veldrit?
“In het begin van de koers was het even wennen, maar daarna ging het best goed. Ik kom net terug van een trainingskamp in Spanje met de ploeg. Daar hebben wij vooral veel op de weg gefietst. Maar ik vind veldrijden nog altijd leuk om te doen. Daarom stond ik hier samen met mijn teamgenoten Dylan Groenewegen en Maarten Wynants aan de start. Niet met het doel om te moeten winnen, maar gewoon voor de lol. Dat ik hier uiteindelijk als winnaar over de streep kom, is mooi meegenomen maar ook niet meer dan dat. Voor mij is veldrijden tegenwoordig vooral spielerei.”

‘Ik wil proberen om in Parijs-Roubaix sterk voor de dag te komen en een mooie uitslag neer te zetten’

Bij de ploegpresentatie van Jumbo-Visma in Amsterdam werd bekend dat je in 2020 de Tour de France hoogstwaarschijnlijk niet rijdt. Wat vind je daarvan?
“Natuurlijk vind ik dat ergens wel jammer. Zeker na mijn etappewinst van afgelopen jaar en het feit dat ik de gele trui een paar dagen mocht dragen. Maar ik begrijp het standpunt van het team wel. Het is logisch dat ze in 2020 vol voor de eindzege in de Tour de France willen gaan met Primoz Roglic, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk.”

Hoe ziet je eigen wedstrijdprogramma er volgend jaar uit?
“Ik rijd de voorjaarsklassiekers tot en met Parijs-Roubaix en verder is het de bedoeling dat ik de Giro d’Italia én La Vuelta ga rijden. De rest van mijn programma ken ik nog niet exact, maar in deze wedstrijden zit voor mij ook al uitdaging genoeg. Het is de eerste keer dat ik van start ga in de Giro d’Italia. Bovendien start La Vuelta in 2020 in Nederland. Ook dat is iets waar ik erg naar uitkijk.”

Wat zijn je doelen voor 2020?
“Voor mijzelf wil ik proberen om in Parijs-Roubaix sterk voor de dag te komen en een mooie uitslag neer te zetten. Verder ga ik mijn best doen om in de Giro d’Italia en La Vuelta onze sprinter Dylan Groenewegen aan zoveel mogelijk etappezeges te helpen.”

Schrijf een reactie