Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Nederlandse selecties voor EK Veldrijden in Namen bekend

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selecties bekend gemaakt voor het Europees Kampioenschap veldrijden in Namen, dat op 5 en 6 november wordt verreden. Bij de vrouwen heeft Fem van Empel – winnares van alle vier de wereldbekers tot nog toe – besloten uit te komen in de elite-categorie. Lucinda Brand blijkt genoeg hersteld om haar Europese titel in die categorie te verdedigen. Bij de elite-mannen is Corné van Kessel opnieuw van de partij nadat hij door een blessure de start van zijn seizoen miste.

De Knegt ziet in alle categorieën medaillekansen en hoopt ook op Europese titels. ’Het parcours in Namen is wel vrij specifiek, maar we mogen ambitie hebben, want we hebben de afgelopen weken in de volle breedte mooie prestaties en uitslagen van de Nederlandse deelnemers gezien.. Ook de resultaten van de wereldbeker in Maasmechelen van zondag waren zeer hoopgevend, met winst bij de elite-vrouwen, de junioren en de junior-vrouwen en podiumplaatsen in de andere categorieën. Het zal onze inzet zijn om ook in alle wedstrijden van dit EK voor de medailles mee te strijden, waarbij ik bij de elite- en beloften-vrouwen wel echt inzet op het goud. Het is mooi om Corné van Kessel en Lucinda Brand er weer bij te hebben. Beide coureurs kregen van hun specialist groen licht om te starten omdat hun herstel goed vordert en maken de selectie sterker in de breedte. Ik denk dat we met hoog gespannen verwachtingen naar Namen mogen afreizen.‘’

Selectie Elite-Mannen: Lars van der Haar, Corné van Kessel, Ryan Kamp, Mees Hendrikx en Joris Nieuwenhuis.

Selectie Elite-Vrouwen: Lucinda Brand, Denise Betsema, Fem van Empel, Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado, Inge van der Heijden, Marianne Vos en Aniek van Alphen.

Selectie Beloften-Mannen: Pim Ronhaar, Luke Verburg, Danny van Lierop, Tibor del Grosso, Bailey Groenendaal en David Haverdings.

Selectie Beloften-Vrouwen: Puck Pieterse, Shirin van Anrooij, Leonie Bentveld, Femke Gort en Iris Offerein

Selectie Junior-Mannen: Guus van den Eijnden, Senna Remijn, Jelte Jochems, Mika Vijfvinkel, Floris Haverdings en Keije Solen

Selectie Junior-Vrouwen: Lauren Molengraaf, Puck Langenbarg, Roxanne Takken, Bloeme Kalis en Sara Sonnemans.

Schrijf een reactie