Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Interviews Nieuws

Olympisch kampioene keirin Shanne Braspennincx stopt ermee

Shanne Braspennincx stopt per direct met baanwielrennen. Dat heeft de 32-jarige baansprintster laten weten. Na 11 jaar als topsportster actief te zijn geweest, is tijd voor iets anders. “Goud op de keirin in Tokyo is de kroon op mijn carrière.”

Braspennincx blikt terug op de afgelopen periode. “Na mijn gouden medaille op de keirin in Tokyo was er weinig tijd om te reflecteren. Na de Spelen stonden het EK, het WK en de Track Champions League alweer op het programma. Daarnaast heb ik ook samen met Jeffrey een huis gekocht en verbouwd en was ik bezig met het behalen van mijn master Managementwetenschappen. Ik reed bij trainingen en wedstrijden wel snelle tijden, maar had er minder plezier in.”

De baanwielrenster kijkt tevreden terug op haar loopbaan. “Die gouden medaille van Tokyo is natuurlijk het meest tastbaar. Maar daarnaast kijk ik met een tevreden gevoel terug op alle momenten die ik samen met het team heb beleefd. De trainingen en wedstrijden. Steeds het beste uit jezelf willen halen, dat maakt het een mooie reis is geweest. Echt een fantastisch avontuur.”

Het besluit op te stoppen ging niet over één nacht ijs. “De afgelopen maanden heb ik van de KNWU de ruimte gekregen om goed te reflecteren. Ik merkte dat ik minder interne motivatie heb om die snelle tijden te rijden.” Nu ze besloten heeft om te stoppen kan ze verder kijken. “Ik weet nog niet wat ik nu ga doen, maar ik wil eerst deze deur sluiten, voordat ik aan een nieuw hoofdstuk ga beginnen. Ik laat het de komende periode op mij af komen.”  (Foto Marc Bouwens)

Schrijf een reactie