Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Nieuws

Volop spanning bij NK Streetrace in Goirle (+ foto’s en video)

Kyle Agterberg uit Maartensdijk was de grote pechvogel bij het NK Streetrace in Goirle. De renner uit het team van ZZPR.nl-Parkhotel Valkenburg ging in de slotronde aan de leiding, tot zijn ketting brak. De titel ging nu naar Erik Groen, die Mick van Dijke en Micki van Empel naar zilver en brons zag rijden.

Agterberg behoorde samen met Mick van Dijke, titelverdediger Erik Groen en Micki van Empel tot de smaakmakers van de wedstrijd. Door een foutje in de zandbak moest Van Empel in de slotfase zijn medevluchters laten gaan. Op dat moment leken de prijzen verdeeld.

Met een verschroeiende demarrage op de brug leek Agterberg in de slotronde naar de titel te gaan rijden, maar door zijn gebroken ketting kwam hij uiteindelijk lopend met zijn fiets in de hand als vijfde over de meet. De strijd om de titel werd beslist in het voordeel van Erik Groen, die zich in de sprint sneller toonde dan zijn teamgenoot Mick van Dijke. Van Empel reed naar het brons. Agterberg werd ook nog gepasseerd door Lehvi Braam en finishte uiteindelijk als vijfde.

Bekijk hier de video van de aankomst bij de mannen:

https://www.youtube.com/watch?v=vO8_QWnMD8Q

Ook bij de vrouwen kreeg het talrijke publiek een mooie wedstrijd voorgeschoteld. Hier toonde de jonge Puck Pieterse uit Amersfoort zich de sterkste. Na een wat mindere start wist zij in één ronde toch al haar tegenstandsters in te halen, om vervolgens met grote voorsprong naar de titel te rijden. Spannender was de strijd om de tweede plek. Deze ging tussen Aniek van Alphen uit Hapert en Lotte Koopmans. Uiteindelijk wist Van Alphen dit duel in haar voordeel te beslissen.

Schrijf een reactie