Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Sterk rennersveld aan start in Kermisronde van Luyksgestel

De Stichting Wielerevenementen Luyksgestel en TWC De Grensrijders houden op maandag 27 juni de 54e Kermisronde van Luyksgestel. De wedstrijden voor elite/beloften mannen en vrouwen tellen mee voor het Belisol Eindhoven Kempenklassement.

Het programma begint om 13.00 uur met wedstrijden voor schooljeugd. Daarna volgen ook nog een ATB-race voor verenigingen/bedrijven (14.00 uur) en een wedstrijd voor funklasse om de Kempen Cup (15.00 uur).

Om 15.30 uur gaan de vrouwen van start. Zij rijden om de Grote Prijs NTS Group. In deze wedstrijd komt ook plaatselijk favoriete Mijntje Geurts aan de start. Zij kan rekenen op concurrent van onder andere Susanne Meistrok, Lieke Nooijen,Maud Kaptheijns, Senna Knaven en Maureen Arens en vanuit België Valerie Demeij en Amber Aernouts. 

Ook de mannen die om 19.00 uur van start gaan strijden om de Grote Prijs NTS Groep. In de koers rijden meerdere plaatselijke favorieten mee, onder wie Sverre Senders, Jordy en Rens Vermeulen en Mat van Gorp.

Zij krijgen concurrentie van onder andere Daan van Sintmaartensdijk, Huub Artz, Jaap Roelen, Raymond Kreder, Jasper de Laat, Jos Koop en Luuk van Gestel en Pieter van Oirschot, maar ook van de Australiërs Jonathan Farley en Ben Spenceley en de Belgen Tom Vermeer, Rutger Wouters en Sven Noels. Mooie namen die garant staan voor spannende wedstrijden.

De organisatie gaat ook nog proberen om de kersverse kampioen van Nederland wederom naar Luyksgestel te halen, wat altijd een traditie is. (Foto Peter van Rooij)

Schrijf een reactie