Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Nieuws

Sterk veld in 40e Bavaria-veldrit van Lieshout

In gehucht ‘t Hof bij Lieshout wordt op 17 november voor de 40e keer de Bavaria-veldrit van Lieshout verreden. In het kader van dit 8e lustrum is het Regio Kampioenschap voor Zuid Nederland toegevoegd.

Alle categorieën van de cyclo-cross, die de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) kent, komen in Lieshout aan het vertrek.

Het spektakel begint al om 11.00 uur. De masters (veteranen) starten dan voor hun 40 minuten lange wedstrijd. Nederlands kampioen Ben Minkhorst is de grote favoriet, maar ook de winnaar van vorig jaar (Erik Dekker) zal zijn mannetje staan.

De jongsten, de nieuwelingen hebben 30 minuten wedstrijd en hun start is om 12.00 uur. Vervolgens is het de beurt aan de junioren, hun wedstrijd beslaat 40 minuten en start om 13.00 uur. Om 14.00 uur starten de dames, zij hebben ook weer 40 minuten voor de wielen. Twee minuten later (14.02) starten de nieuweling meisjes. Britt Kerste uit Aarle-Rixtel (winnares veldrit Heeswijk) is hierbij favoriet.

De hoofdschotel zijn de elite/beloften/amateurs om 15.00 uur, zij hebben een uur wedstrijd voor de boeg. Een greep uit de favorieten; Eddy van IJzendoorn, Kelvin Bakx, Klaas Groenen, Niels Verbruggen, Bart Barkhuis, Robbie van Bakel, Koen van Helvoirt, Carlos Schreuder, Mitchell Huenders en Noah Vreeswijk.

Schrijf een reactie